بررسی کارایی فرایند اکسیداسیون فتوشیمیایی اشعه ماورای بنفش با پراکسید دی سولفات در حذف رنگ Alizarin Reds از محلولهای آبی
محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 2، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 102
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHCM-2-3_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: تصفیه پساب های رنگی حاصل از فعالیت صنایع نساجی، چالشی بزرگ برای محیط زیست میباشد. حدود ۱۵ درصد از کل تولیدات رنگ در جهان طی رنگرزی منسوجات در فاضلا بها رها میشوند. آلیزارین رد اس ( ARS: Alizarin Red S ) یکی از رنگهای مصنوعی است که از آلیزارین سولفونات تولید شده و به طور گسترده ای در پساب صنایع نساجی یافت میشود. در این راستا، هدف از پژوهش حاضر، حذف رنگ ARS از محلول آبی با استفاده از روش اکسیداسیون فتوشیمیایی پیشرفته با کاربرد اشعه UV / پراکسیددی سولفات میباشد. روش کار: در پژوهش حاضر اثر متغیرهای pH ، غلظت پرسولفات، غلظت رنگ و اشعه UV در حذف ARS در مقیاس آزمایشگاهی با استفاده از یک راکتور حاوی لامپ UV با قدرت ۶ وات به روش ناپیوسته مورد مطالعه قرار گرفت. از دستگاه اسپکتوفوتومتر UV/Vis تک پرتویی نیز برای سنجش غلظت ARS استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که با افزایش غلظت دی سولفات، افزایش شدت تابش و زمان واکنش، بازده حذف افزایش و با افزایش غلظت رنگ و مقدار pH ، بازده حذف کاهش یافت. شایان ذکر است که در پژوهش حاضر، pH برابر با ۷، غلظت پراکسیددی سولفات ۰۲ / ۰ میلی مول در لیتر و غلظت رنگ ۵۰ میلی گرم در لیتر به عنوان شرایط بهینه بهدست آمد. همچنین، براساس نتایج مشخص شد که حذف ARS از سینتیک درجه اول پیروی می کند. نتیجه گیری: با توجه به بازده بالای این روش در حذف رنگ ۹۶/۵( ARS درصد)، استفاده از آن می تواند گزینه مناسبی در تصفیه فاضلاب های رنگی و صنعتی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریبا حافظی
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
محمد امین کرمی
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
بهرام کمره ئی
ددانشگاه علوم پزشکی لرستان
علی جعفری
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
منصور قادرپوری
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
محمد بازدار
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
الهه رضی پور
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :