کاربرد گل قرمز فعال شده برای جذب رنگزای اسید اورنج ۷ از محلولهای آبی: مطالعات ایزوترمی ، سینتیکی
محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 1، شماره: 2
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 145
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHCM-1-2_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: یکی از مشکلات پساب های صنعتی از جمله نساجی، وجود رنگ می باشد. بنابراین لازم است این گونه پساب ها، قبل از تخلیه به محیط تصفیه شوند. لذا هدف از این تحقیق بررسی جذب رنگ اسید اورنج ۷ از محیط های آبی با استفاده ازگل قرمزفعال شده می باشد.
روش کار: این مطالعه از نوع مطالعه تجربی- آزمایشگاهی است. از گل قرمز به عنوان جاذب جهت حذف رنگ اسید اورنج ۷ استفاده شده است. در این مطالعه تاثیر پارامترهای مختلف بر عملکرد جاذب بررسی شد و ایزوترم و سنتیک های جذب تعیین و غلظت رنگ به روش اسپکتروفتومتری در طول موج ۴۵۲ نانومتر اندازه گیری گردید.
یافته ها: سطح ویژه جاذب، ۳۰ میلی گرم بر گرم می باشد. حداکثر حذف رنگ در PH برابر با ۳ و دز جاذب ۱۲ گرم در لیتر بوده که با افزایش غلظت رنگ از ۱۰ به ۱۰۰ میلی گرم در لیتر، کارایی حذف رنگ در زمان تماس ۶۰ دقیقه از حدود ۹۸ درصد به ۵۵ درصد کاهش یافته است. نتایج مطالعه، جذب بیشترین همبستگی را با مدل لانگمیر و سینتیک درجه دو نشان داده است.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد گل قرمز قابلیت خوبی در جذب رنگ دارد و می تواند از آن به عنوان یک جاذب موثر و ارزان قیمت، جهت تصفیه پساب صنایع نساجی استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
Absorption ، Acid orange ۷ ، Red mud ، Textile wastewater ، گل قرمز ، رنگ اسید اورنج ۷ ، پساب نساجی ، جذب سطحی
نویسندگان
محمدعلی ززولی
Associate Professor, Faculty Member, Department of Environmental Health Engineering, Health Sciences Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
داوود بلارک
MSc Student, Department of Environm-ental Health, Student Research Commi-ttee, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
یوسف مهدوی
MSc Student, Department of Environm-ental Health, Student Research Commi-ttee, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :