تبیین تجارب مدیران، کارکنان و شرکت های پیمانکار حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از چالش های برون سپاری خدمات نظام سلامت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHCM-9-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 37
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عسکر حاتمی

Zahedan University of Medical Sciences

محمد خمرنیا

Zahedan University of Medical Sciences

مهدی زنگنه بایگی

Zahedan University of Medical Sciences

مصطفی پیوند

Zahedan University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه و هدف: امروزه برون سپاری به عنوان یک ابزار اجرایی ساده و اقتصادی نقش مهمی در سازمان ها دارد و مدیران سازمان علاقه بسیاری به استفاده از برون سپاری دارند. با این وجود، در عمل با مسائل و مشکلاتی متعددی در این زمینه روبه رو هستند مطالعه حاضر. به منظور بررسی نقاط ضعف و قوت برون سپاری در نظام سلامت انجام شد. روش کار: این مطالعه از نوع کیفی است که با رویکرد تحلیل محتوا در سال ۱۴۰۰ در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود و نمونه گیری تا زمان اشباع داده ها ادامه یافت. تحلیل داده ها به صورت دستی با استفاده از تحلیل محتوای قراردادی انجام شد. یافته ها: پس از استخراج داده ها، ۵ طبقه اصلی شامل چالش های حوزه قانون گذاری، چالش های اجرایی، نیروی انسانی، چالش های نظارتی و چالش های مالی و ۱۰ طبقه فرعی استخراج شد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه، برون سپاری یکی از نیازهای اساسی به منظور پیشبرد اهداف سازمان است، اما شیوه اجرای فعلی آن مناسب نیست. استفاده از بخش خصوصی در پیشبرد اهداف حوزه سلامت جزء جدانشدنی سیستم است. می توان قبل از پیاده سازی طرح برون سپاری در حوزه سلامت و هنگام برنامه ریزی، با انجام مطالعات و بررسی پیشینه طرح با نگاه ویژه به آن ها و همچنین استفاده از تجارب کشورهای پیشرفته در این زمینه از مشکلات بعدی در زمان اجرا جلوگیری کرد.

کلیدواژه ها

Experiences, Health system services managers, Outsourcing, برون سپاری, تجارب, خدمات نظام سلامت, مدیران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.