اهمیت اندازه گیری pH ، قلیائیت و استفاده از آهک بر تولید میگوی پرورشی در استان هرمزگان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله بوم شناسی منابع آبی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EWRJ-3-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زاهدی

کارشناس بخش آبزی پروری- پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

حجت اله فروغی فرد

عضو هیات علمی / پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

کیومرث روحانی قادیکلائی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات شیلاتی علوم کشور

عیسی عبدالعلیان

بلوار غدیر - نبش خور شیلات - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

مریم معزی

پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

سجاد پورمظفر

کارشناس - ایستگاه تحقیقات نرمتنان دریایی بندرلنگه - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

حسین رامشی

رئیس مرکز تحقیقات بندرلنگه

چکیده

پرورش میگو در استان هرمزگان یکی از صنایع بزرگ در زمینه های شیلاتی محسوب می گردد و روز به روز سطح زیر کشت میگو ، در استان هرمزگان در حال افزایش است. با افزایش سطح زیر کشت و افزایش میزان تراکم ذخیره سازی در استخرها ، معمولا تغییرات pH افزایش می یابد و اهمیت اندازه گیری و کنترل تغییرات آن از اهمیت بالایی برخوردار است. متعادل نگه داشتتن میزان و تغییرات pHیکی از عوامل اصلی در رشد و سلامت میگو محسوب می گردد.معمولا فاکتورها وعوامل زیادی در تغییرات pH در استخرهای پرورش میگو اهمیت دارد که می توان از مهمترین عوامل آن ، جنس خاک ، فیتوپلانکتونها و موجودات درون استخر و آب ورودی استخرها اشاره نمود.در راستای کنترل و تعدیل pH معمولا از آهک پاشی استفاده می گردد که میزان و نوع آهک مورد استفاده نیز به عوامل مختلفی مانند زمان استفاده از آهک ، آلکالینیتی(قلیائیت آب) و عوامل دیگری اشاره کرد.همچنین استفاده از آهک پاشی باید در حد متناسب بوده تا به کیفیت آب لطمه ای وارد نگردد و یا باعث رسوب فسفر در آب نشده و به شکوفایی مناسب پلانکتونی کمک کند. علاوه بر میزان pH مناسب رشد میگو ، می بایست تغییرات آن در حد ناچیز بوده تا کمترین اثرات منفی را بر میگو داشته باشد. در این مقاله بر اهمیت تغییرات pH و نحوه تغییرات آن در استخرهای پرورش میگو پرداخته شده است و همچنین اهمیت استفاده از آهک پاشی و کاربرد آلکالینیتی نیز در تغییرات pH بصورت مختصر بیان شده است.

کلیدواژه ها

پرورش میگو, pH, قلیائیت, آهک, استان هرمزگان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.