بررسی رفتار برخص مصالح ساختمانی موجود در کشور در برابر آتش

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین همایش محافظت ساختمانها در برابر آتش
  • کد COI اختصاصی: CFPB02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید بختیاری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن

چکیده

در این مقاله نتایج آزمایش های آتش که بر روی یازده نوع مصالح ساختمانی رایج یا جدید که به وسیله دستگاه گرماسنجی مخروطی انجام شد، ارائه شده است. آزمایش ها نشان داد که بسیاری از مواد پلیمری که استفاده ازآنها درصنعت ساختمان کشور رو به گسترش است، دارای رفتار خطرناکی در برابر آتش هستند. در بین مواد آزمایش شده، نمونه های موکت، ورق MDF، ورق پلی کربنات و یک نوع پوشش دیواری سلولزی از نظر تولید حرارت بدترین رفتار را از خود نشان دادند. هر چهار ماده فوق مقادیر بالایی ازحداکثر شدت رهایش گرما را از خود نشان دادند که برای گسترش ناگهانی حریق در ساختمان و ایجاد خطرات جانی و مالی بسیار خطرناک است. همچنین اسنفج های پلی استایرن و پلی یوبتان رفتار حرارتی نامناسب و خطرناکی بروز دادند. با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از بسیاری از مصالح جدید و خصوصا مصالح پلیمری در فضاهای مختلف ساختمان (به خصوص فضاهای تجمع و راه های خروج) مناسب نبوده و خطرناک محسوب می شود. پس برای استفاده از آنها در ساختمان باید مقررات مناسب تدوین و محدودیت های استفاده از آنها مشخص شود. همچنین باید تولید کنندگان را ملزم نمود که محصولات خود را از نظر خواص آتش به آزمایش سپرده و نتیجه را بر روی محصول برچسب کنند.

کلیدواژه ها

آتش ، رهایش گرما ، ساختمان ، مصالح ساختمانی ،پلیمر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.