تعیین مدل تاثیرگذاری تاب آوری، خود کارآمدی، شادکامی، امیدواری بر عملکرد کارکنان با نقش میانجی تعهد سازمانی در اداره کل ارشاد اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 6، شماره: 63
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-6-63_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همایون خاکسار حقانی دهکردی

دانشجوی ارشد مدیریت دولتی گرایش توسعه منابع انسانی، غیرانتفاعی نور هدایت شهرکرد

حشمت الله اسکندری

استاد دانشگاه غیرانتفاعی نور هدایت شهرکرد

چکیده

هدف این پژوهش تعیین مدل تاثیرگذاری تاب آوری، خودکارآمدی، شادکامی، امیدواری بر عملکرد کارکنان با نقش میانجی تعهد سازمانی در اداره کل ارشاد اسلامی بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به روش ترکیبی (کیفی-کمی ) و با استراتژی اکتشافی انجام شده است. بخش کیفی پژوهش از نظریه داده بنیاد و طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی و بخش دوم با روش توصیفی-پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش یک گروه نخبگان علمی و اجرایی در استان و گروه دوم، مدیران، کارشناسان و کارکنان اداره ارشاد و ادارات تابعه آن در شهرستان شهرکرد بودند. برای انتخاب نمونه از گروه اول از تکنیک اشباع نظری داده ها (۱۶ نفر ) و برای انتخاب نمونه از گروه دوم براساس حداقل حجم نمونه (۲۵۰ نفر ) در پژوهش های تحلیل مسیر تعداد ۲۸۰نفر به عنوان نمونه تعیین و به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند. ابزارهای پژوهش مصاحیه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه حاصل از محتوای مصاحبه ها بودند. روایی مصاحبه ها از طریق تکنیک های اعتبار سنجی کیفی (باورپذیری، اطمینان پذیری ) بررسی و تایید شد. روایی پرسشنامه نیز از طریق روایی وابسته به محتوا توسط متخصصان تایید و پایایی آن نیز با استفاده از آلفای کرونباخ (شرایط علی۰. ۹۴۳؛ شرایط زمینه ای ۰. ۸۵۳؛ شرایط مداخله ای ۰. ۸۱؛ راهبردهای ۰. ۸۸ و پیامدها ۰. ۸۳ ) برآوردشد. نتیجه تحلیل داده های کیفی، شناسایی ۶۳ کد باز، ۲۵ کد محوری و ۵ کد انتخابی بوده که شامل: شرایط علی (افزایش سطح تاب آوری، افزایش سطح شادکامی، افزایش سطح امیدواری و افزایش سطح خودکارآمدی کارکنان )؛ شرایط زمینه ای (پویا (با توسعه شایستگی های حرفه ای کارکنان و مدیران )، وجود جو باز و حمایتی و ویژگی های شخصیتی )؛ شرایط مداخله ای (تصمیمات بالادستی، قانین و مقررات و عوامل سازمانی )؛ راهبردها (توسعه رهبری، بهبود ساختار سازمانی و خود توسعه ای ) و پیامدها (برنامه ریزی آینده نگرانه، توسعه شایستگی های ارتباطی و فن آوری سازمان هوشمند و ارتقاء بهره وری ) بوده است. نتایج بخش کمی نیز نشان می دهد که مدل پیشنهادی پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است.

کلیدواژه ها

تاب آوری، خودکارآمدی، شادکامی، امیدواری، تعهد سازمانی و عملکرد کارکنان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.