جایگاه پوشاک در توسعه فرهنگی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 3، شماره: 29
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-3-29_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ستاره

کارشناسی طراحی پوشاک

چکیده

آشکارترین نشانه فرهنگی و شاخص ترین مظهر و سمبل ملی قومی، «پوشاک» است. پوشاک یکی از نیازهای اساسی مادی انسان است که برای تطبیق با محیط طبیعی و اجتماعی که از آغاز پیدایش بشر تاکنون بر اساس شرایط مختلف اقلیمی و اجتماعی و اقتصادی به وجود آمده دچار تغییر و تحول شده است و کارکردهای مختلف و عناصر فرهنگی مرتبط با آن در قالب فرهنگ مادی بررسی و مطالعه می شود. ارتباط بین فرهنگی و انتقال پیام در بین فرهنگها، آثار زیادی بر توانایی شناختی و رفتاری افراد جامعه داشته و موجب تسهیل در تعاملات بین فرهنگی در آینده می شود. پدیده هایی مانند گردشگری نقش مهمی در ایجاد وضعیت مطلوب و تقویت ویژگی مشترک بین افراد جامعه دارند. توسعه گردشگری به عنوان یک پدیدە فرهنگی، موجب می شود که فرصت کافی برای تبادل فرهنگی بین گردشگر و جامعە میزبان به وجود آید. بر این مبنا آنان می توانند یکدیگر را بهتر درک کرده و به فرهنگ هم احترام بیشتری بگذارند )تقوایی و صفرآبادی، ،۱۳۹۱ ۶۱(.پوشاک یکی از مهمترین مظاهر قومی و برجسته ترین نشانه فرهنگی هر سرزمین و قوم است که به سرعت پدیده های فرهنگی جوامع گوناگون بر آن تاثیر می گذارند تا آنجا که برخی اعتقاد دارند که چیرگی فرهنگی و سلطه پذیری در ابتدا از طریق پوشاک صورت می گیرد. با تغییر پوشاک افراد یک جامعه، می توان نوع زندگی و روش تولید آنها را دگرگون کرد.

کلیدواژه ها

پدیده فرهنگی ، پوشاک ، تبادل فرهنگی ف انتقال پیام ، توانایی ، جامعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.