شناسایی دوکفه ای های آلبین- سنومانین در سازند کژدمی، برش های گنو و گراش، جنوب خاوری زاگرس، ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 33، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GSJ-33-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین غلامعلیان

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

محمدکاظم کمالی

شرکت آب منطقه ای استان هرمزگان، بندرعباس، ایران

چکیده

دوکفه ­ای­ های پتریومورف، هترودونت، پالئوهترودونت و آنومالودسماتای موجود در سازند کژدمی در دو برش گنو و گراش در جنوب خاوری زاگرس مورد بررسی قرار گرفته ­اند. در این راستا، گونه ­های دوکفه ­ای زیر شناسایی و توصیف شده­ اند:Arctica angulata, Birostrina concentrica, Ceratostreon flabellatum, Crassatella manzourensis, Flaventia belviderensis, Granocardium productum, Gyrostrea delettrei, Illymatogyra africana, Mytiloides concentricus, Neithea dutrugei, Neithea sp. ۱, Neithea sp. ۲, Paraesa faba, Pinna cf cretacea, Pholadomya fabrina, Pholadomya vignesi, Protocardia hillana, Pterotrigonia scabra, Rhynchostreon suborbiculatum, Tenea delettrei, Venericardia deserti.بیشتر گونه­ های یاد شده به غیر از Neithea dutrugei, Ceratostreon flabellatum, Illymatogyra africana و Pterotrigonia scabra برای نخستین بار از ایران گزارش می­ شوند. سازند کژدمی در هر دو برش، با یک مرز پیوسته بر روی سازند داریان قرار می ­گیرد و در بالا با یک ناپیوستگی فرسایشی توسط سازند گورپی پوشیده می­ شود.

کلیدواژه ها

دوکفه ای ها, آلبین, سنومانین, سازند کژدمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.