بررسی عوامل موثربرتوسعه کارآفرینی دیجیتال در دانشگاههای هنر با رویکرد ترسیم و تحلیل نقشه هم واژگانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF06_296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر پناهزاده خانمیری

دانشجوی دکترای کارآفر ینی )آموزش عالی(،دانشکده مد یر یت، حسابداری و علوم انسا نی، دانشگاه آزاداسلامی قزو ین،قزوین،ایران،

سهیلا خویشتن دار

استاد یار،عضوهیئت علمی،دانشکده مدیر یت،حسابداری وعلوم انسا نی،دانشگاه آزاداسلامی قزوین،قزو ین،

فرهاد نژادحاجی علی ایرانی

استادیار،عضو هیئت علمی ،دانشکدهی »علوم انسانی وهنر«،دانشگاه آزاد اسلامی بناب، بناب

چکیده

کارآفرینی دیجیتال رویکردی متناسب با عصر تحولات د یجیتال می باشد که با سرعت فزایندهای به گفتمان غالب در زمینه کارآفرینی تبدیل شده است . با توجه به مطالعات و پیشینه پژوهشی درحوزه کارآفرینی دیجیتال با یهره گیری از روشهای علم سنجی و تحل یل هم واژگانی می توان به تصویری کامل و فراگیر از عوامل توسعه کارآفرینی دیجیتال در دانشگاه ها رسید . بنابراین مطالعه حاضر با هدف دست یافتن به توسعه کارآفرینی دیجیتال در دانشگاه های هنرانجام شده است . پژوهش حاضر از نوع کاربردی با رویکرد علم سنجی است که به روش تحلیل هم واژگانی به تحلیل دادهها در زمینه توسعه کارآفرینی دیجیتال می پردازد. دادهها از پایگاه sciencedirect طی سالهای ۲۰۱۵ تا پایان سال ۲۰۲۲ گردآوری شده وبرای ترسیم نقشه هم واژگانی از نرم افزار Vosviewer استفاده شده است . در مجموع ۱۹ کل یدواژه، ۴ خوشه و ۶۸ لینک با قدرت ارتباط ۱۵۲ شناسایی شده است . مفاهیم کارآفرینی دیجیتال، مدیریت دانش ، کلان داده، هوش تجاری ، مدیریت استراتژیک ، یادگیری سازمانی ، شبکه های اجتماعی ، مزیت رقابتی و بهینه سازی پرکاربردترین واژههای این حوزه هستند. بنا بر این دانشگاههای هنر از طریق نگاهی استراتژیک با استفاده از تحلیل کلان داده و فعالیت در بستر شبکه های اجتماعی زمینه را برای کارآفرینی دیجیتال فراهم کنند. مدیریت دانش در این میان نقشی اساسی ایفا می کند و می تواند مزیت رقابتی دانشگاه را از طریق کارآفرینی دیجیتال تضمین نماید.

کلیدواژه ها

کارآفرینی دیجیتال، توسعه کارآفرینی ، تحلیل هم واژگانی ، علم سنجی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.