تحلیل ارتباط میان کوته بینی مدیران و مخاطره پذیری شرکتها بر اساس ریسک عملیاتی ، ریسک مالی و ریسک بازار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF06_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم بانوزاده صحراگرد

کارشناسی ارشد حسابداری، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران.

چیا امین پناه

گروه حسابداری، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران

سهیلا طرقه

گروه حسابداری، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران.

محمد خطیری

گروه حسابداری، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر؛ تحلیل ارتباط میان کوته بینی مدیران و مخاطرهپذیری شرکتها بر اساس ریسک عملیاتی ، ریسک مالی و ریسک بازار می باشد. در واقع پژوهش حاضر بدنبال پاسخی برای این سوال بود که چه ارتباطی میان کوته بینی مدیران و مخاطرهپذیری شرکتها بر اساس ریسک عملیاتی ، ریسک مالی و ریسک بازار وجود دارد؟ این پژوهش از نظر هدف، پژوهشی کاربردی بوده و به لحاظ آنکه وضعیت موجود متغیرها با استفاده از جمع آوری اطلاعات، از طریق اطلاعات گذشته مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است ، از نظر شیوه اجرا، در ردیف مطالعات توصیفی -علی و از نظر شیوه گردآوری ، به علت تاریخی ( پس رویدادی بودن) اطلاعات، در ردیف مطالعات کتابخانه ای قرار میگیرد. برای گردآوری اطلاعات پژوهش ، از دو دسته اطلاعات استفاده شده است . دسته اول اطلاعات، مربوط به ادبیات پژوهش می باشد که به روش کتابخانه ای و با مراجعه به سایت ها، متون و مطالعات مربوط انجام شده و دسته دوم اطلاعات، دادههای مربوط به پژوهش می باشند که با توجه به پس رویدادی بودن، به روش کتابخانه ای بوده و با مراجعه به سایت کودال و سایر سایت های بورسی ، اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شد. همچنین برای تحلیل آنها از نرم افزارهای اس.پی .اس.اس نسخه ۲۲ و ایویوز نسخه ۸ استفاده شد. در ادامه مسیر، محقق با انتخاب ۱۲۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از طریق نمونه گیری سیستماتیک برای یک قلمروی زمانی ده ساله از ابتدای سال ۱۳۹۱ تا پایان سال ۱۴۰۰، به انجام آزمون فروض کلاسیک و آزمون فرضیه های طرح شده پرداخت . یافته های تحلیلی ، ضمن استفاده از رگرسیون خطی چندگانه با استفاده از دادههای تابلویی و روش اثرات ثابت ، حاکی از این امر بود که در شرکتهایی که مدیران کوته بین دارند، بصورت معناداری ریسک عملیاتی و ریسک مالی بالاتر است که این یافته ها در انطباق با یافته های اویار و همکاران (۲۰۱۷) می باشد.

کلیدواژه ها

کوته بینی مدیران، مخاطره پذیری ، ریسک عملیاتی ، ریسک مالی ، ریسک بازار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.