بررسی تأثیرگرایش کارآفرینانه دانشگاهی بر عملکرد مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس دانشجویی کارآفرینی کشور
  • کد COI اختصاصی: ENTSTU02_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 814
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شراره میرچی

فوق لیسانس مدیریت کارآفرینی گرایش سازمانی دانشکده کارآفرینی دانشگاه

چکیده

وجود موسسات آموزش عالی غیر دولتی غیر انتفاعی در کنار دانشگاه ها و موسسات دولتی با توجه به محدودیت های منابع مالی دولتی، شرایط رقابتی شدیدی را برای این نوع موسسات آموزش عالی به وجود آورده است. در این شرایط عدم اطمینان ، یکی از راهکارهای بقا برای این موسسات در مواجهه با رقبای داخلی و خارجی، بهبود عملکرد آنها می باشد. اما از آنجایی که در چنین شرایط محیطی، دستیابی به عملکرد بالا بسیار دشوار است، مدیران این موسسات باید به طور جدی به اجرای سیستها و روشهای ترویج کارآفرینی سازمانی مبادرت ورزند چرا که طبق نظر محققان، کارآفرینی سازمانی، موجب افزایش عملکرد سازمانها می شود. گرایش کارآفرینانه یکی از مباحث مطرح کارآفرینی سازمانی است. این پژوهش به این سوال پاسخ یم دهد که ایا گرایش کارآفرینانه دانشگاهی بر عملکرد موسسات تاثیر دارد؟ در راستای نیل به اهداف تحقیق و آزمون فرضیات، موسسات آموزش عالی غیر دولتی غیر انتفاعی مناطق هشت گانه ایران در قالب یک تحقیق توصیفی همبستگی با ماهیت کاربردی و روش مدل یابی معادلات ساختاری، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. نمونه آماری طبق فرمول کوکران شامل 78 موسسه به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شدند که حدود 71 موسسه در این پژوهش شرکت نمودند و در مجموع 205 نفر شامل (روسا، معاونین آموزشی، مدیر آموزش و مدیران گروه های آموزشی) پاسخگو بودند. روایی سازه ابزار اندازه گیری با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی بررسی شد و مورد تایید قرار گرفت. همچنین همسانی درونی ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 0/805 به دست آمد. تحلیل داده ها با بکارگیری بسته ی نرم افزاری لیزرل نشان داد که گرایش کارآفرینانه دانشگاهی تاثیر معین دار و مثبتی بر عملکرد موسسات دارد. در پایان نیز پیشنهاداتی توسط محقق ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

گرایش کارآفرینانه دانشگاهی، کارآفرینی سازمانی، عدم اطمینان محیطی، موسسات آموزش عالی غیردولتی غیر انتفاعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.