مقایسه روشهای سنتی و مدرن تهیه نقشه شیب در حوزه های آبخیز

  • سال انتشار: 1379
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فرسایش و رسوب
  • کد COI اختصاصی: ESNC02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن ارومیه

معاونت آبخیزداری، دفتر مطالعات و ارزیابی آبخیزها

چکیده

شیب یکی از خصوصیات مهم توپوگرافی زمین بوده که در روند فرایندهای سطحی زمین نظیر شتکیل رواناب، فرسایش خاک و رانش زمین تاثیر مستقیم دارد. میزان تندی شیب عبارت است از اختلاف ارتفاع دو خط تراز ارتفاعی به فاصله افقی بین همان دو خط که معمولا بر خسب درجه و یا درصد بیان میگردد. درکارهای مطالعاتی، برآورد شیب یک مسیر از دامنه و یا محاسبه شیب عمومی یک پهنه از دامنه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از مقایسه روشهای سنتی و مدرن تهیه نقشه شیب، امکان ارزیابی از دو منظر، میزان پراکنش و مقدار سطح می باشد. در این تحقیق نقشه های شیب سنتی و نقشه های شیب تهیه شده به روش GIS و به کمک نرم افزار ILWIS و با خطوط میزان 100 متر، 200 متر، 500 متر و همچنین 100 متر با استفاده از یک مرتبه فیلتر غالب (majority)، 100 متر با استفاده از دو مرتبه فیلتر غالب و 100 متر با استفاده از سه مرتبه فیلتر غالب استفاده شده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.