اثر شوک عوامل موثر بر بحران های مالی در اقتصاد ایران: رویکرد خودرگرسیونی برداری پارامتر متغیر- زمان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدلسازی اقتصادی، دوره: 13، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_ECOI-13-46_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عذرا بیانی

گروه اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبایی

تیمور محمدی

گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی

جاوید بهرامی

گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد دانشگاه عبلمه طباطبایی، تهران، ایران

حسین توکلیان

استادیار اقتصاد بازرگانی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

هدف این پژوهش بررسی اثر شوک های عوامل موثر بر بحران های مالی در اقتصاد ایران است. در این پژوهش ۶۲ متغیر توضیحی در بازه زمانی ۱۳۷۰:۱ تا ۱۳۹۵:۴ وارد مدل گردیده و در نهایت با استفاده از رویکرد مدل میانگین گیری بیزی ۱۲ متغیر غیرشکننده موثر بر بحران مالی شناسایی شدند. بر اساس نتایج، شاخص بحران مالی در اقتصاد ایران معضلی چندبعدی است؛ زیرا متغیرهای مرتبط با سیاست مالی، سیاست پولی و سیاست ارزی بر این شاخص اثرگذارند. بر اساس نتایج مدل خودرگرسیونی برداری، پارامتر متغیر- زمان نیز مشاهده گردید. نحوه اثرگذاری متغیرهای منتخب بر بحران های مالی ایران در طی زمان، اثرات متفاوتی داشته و در سال های اخیر شدت اثرگذاری متغیرهای منتخب تقویت شده است. یکی از راهکارهای اساسی این است که سیاست هایی که موجبات کاهش در نااطمینانی تورم، مانند انضباط مالی و پولی دولت و بانک مرکزی، کاهش انتظارات بحران از طریق ایجاد ثبات در بازار پول و ارز می تواند موجبات کاهش نااطمینانی در بحران را ایجاد نماید.

کلیدواژه ها

طبقه بندی JEL: .F۳۳؛ E۵۸؛ G۲۸؛ G۰۱ واژگان کلیدی: خودرگرسیونی برداری پارامتر متغیر-زمان, مدل میانگین گیری بیزی, بحران مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.