اولویت بندی شاخص های بهره وری زنان کارآفرین با استفاده از روش تصمیم گیری AHP گروهی-فازی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس دانشجویی کارآفرینی کشور
  • کد COI اختصاصی: ENTSTU02_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا جلالیان

دانشجوی کارشناسی مدیریت بازرگانی دانشگاه شاهد

محسن ناظم بکایی

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد

محمدرضا حصاری

دانشجوی دکترا مدیریت صنعتی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

کارآفرینان به دلیل قابلیت اشتغال زایی که دراند، به کاهش نرخ بیکاری که از اهداف کلان دولت هاست، کمک می کنند. همچنین کارآفرینی می تواند زمینه ساز اشتغال نیروی کار باشد. با عنایت سیاست کاهش تصدی گری دولت و همچنین ظرفیت های بالای سرمایه گذاری در بخش خصوصی، افراد جویای کار به سمت مشاغل کارآفرینی حرکت کرده اند. در سالهای اخیر اشتغال زنان که بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند از اهمیت به خصوصی برخوردار شده است. یکی از راهکارهای مهم جهت اشتغال زنان توسعه کارآفرینی در میان آنها می باشد. اشتغال زنان ایرانی در سالهای اخیر به دلایل مختلف اجتماعی و فرهنگی مورد توجه سیاستمداران و دولتمردان قرار گرفته است، از این رو نهادهای دولتی و غیر دولتی از خوداشتغالی و کارآفرینی زنان حمایت زیادی می کنند. رد این مقاله ضمن بررسی جایگاه زنان و توسعه کارآفرینی به عنوان یکی از موثر ترین راهکارهای افزایش اشتغال به بیان راهکارهای عملیاتی با استفاده از روش AHP گروهی فازی پرداخته شده است. نتیجه نظرات صاحب نظران و خبرگان کارآفرینی و توانمندی کشور و شکاف موزون به دست آمده این است که در شرایط کنونی شاخص های، 1)نوآوری در محوصل یا خدمات، 2) رشد رد فروش، 3) نوآوری در روش تولید، 4) نوآوری در بازار رد اولویت برنامه ریزی و توجه قرار گیرد. امید است پیشنهادهای ارائه شده گام موثری جهت توسعه فضای کسب و کارزنان باشد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، بهره وری، اشتغال زنان، مدل AHP گروهی فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.