بررسی تاثیر مواد فعال سطحی بر ترشوندگی جامدات سیال حفاری امولسیونی معکوس

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 18، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-18-58_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

در حفاری سازندهای فعال و سست چاه های هیدروکربنی برای ممانعت از تاثیر آب بر آن ها سیال حفاری امولسیونی معکوس (W/O) به کار می رود. سیستم های مختلف سیال حفاری امولسیونی (W/O) شامل جامداتی مانند وزن افزاها و خاک های حاصل از حفاری هستند که نباید آب جذب کنند و هیدراته شوند. ماهیت آب دوستی وزن افزایه هایی مانند باریم سولفات (باریت) و کلسیم کربنات (کلسیت) را در سیال امولسیونی، مرکب از محلول اشباع کلسیم کلراید یا سدیم کلراید و فاز نفتی، با افزایش مواد فعال سطحی می توان اصلاح کرد. در این مقاله تاثیر فسفولیپید و الکیل ایمیدازولین به عنوان عوامل رقیق کننده سیال امولسیونی معکوس مطالعه شده است. در مجاورت این دو افزودنی ترشوندگی باریم سولفات و کلسیم کربنات با اندازه گیری خواص رئولوژیکی مانند نقطه واروی و استحکام ژل سیال حفاری امولسیونی معکوس ارزیابی شد. الکیل ایمیدازولین قدرت نفت ترکنندگی بیشتری در کلیه سیستم های امولسیونی دارد و نقطه واروی و استحکام ژل سیال حفاری امولسیونی معکوس را به شدت کاهش می دهد.

کلیدواژه ها

Invert-Emulsion, Drilling Fluid, Wettability, Phospholipid, Alkylimidazoline

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.