اثر تنش برشی بر جدایش امواج برشی تحلیلی آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 17، شماره: 56
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-17-56_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

رفتار موج برشی در عبور از محیط ناهمسانگرد موضوعی است که به عنوان یکی از نمونه های بارز ناهمسانگردی سرعتی، ذهن پژوهشگران علوم زمین را به خود مشغول کرده است. پدیده جدایش امواج برشی که شاید بزرگ ترین نتیجه شناخته شده عبور موج برشی از هرگونه ناهمسانگردی باشد، می تواند اطلاعات بسیار مفیدی از ویژگی های ناهمسانگردی در اختیار محققین قرار دهد. در این مطالعه، تاثیر تنش برشی بر نحوه تغییر پارامترهای اصلی امواج برشی جدا شده، بررسی شده است و مقایسه ای نیز بین طیف دامنه و طیف فرکانسی موج سریع و موج کند در یک نمونه سنگ کربناته در آزمایشگاه و با استفاده از امواج فرا صوت انجام شده است. نتایج نشان می دهد که با افزایش تنش برشی بر نمونه های سنگی، دامنه مولفه عمودی بر راستای تنش برشی قوی تر می شود و این مهم می تواند در تشخیص راستای ناهمسانگردی ها و با اطلاع از نوع ناهمسانگردی، اطلاعاتی از وضعیت تنش ناحیه را ارائه دهد.

کلیدواژه ها

Shear Stress, Shear Wave, Shear Wave Splitting, Anisotropy, Ultrasonic

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.