بررسی ارتباط تنش روانی در محیط بالین با هوش هیجانی دانشجویان پرستاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری ، مامایی و پیراپزشکی، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJNMP-9-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد امیری بنیاد

Student Research Committee, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

فاطمه زهرا بیات

Student Research Committee, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

هیوا اعظمی

Department of Medical-Surgical Nursing, School of Nursing and Midwifery, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

مهرداد ملکی جاماسبی

Department of Nursing Management, School of Nursing and Midwifery, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

محیا آرایشگری

Department of Biostatistics, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

زهره خوش باش

Student Research Committee, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

هیمن عباسیان

Student Research Committee, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

چکیده

زمینه و هدف: هوش هیجانی شامل یکسری از ویژگی ها بوده که قابلیت این را دارد که توانایی کلی فرد را در پاسخ به نیازهای محیطی و تنش تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به ماهیت تنش زای محیط بالین، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط تنش روانی در محیط بالین با هوش هیجانی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال ۱۴۰۱ انجام شد. مواد و روش ها: در مطالعه توصیفی مقطعی از نوع همبستگی حاضر، تعداد ۲۱۴ دانشجوی پرستاری ترم های ۲ تا ۸ علوم پزشکی همدان به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل: چک لیست مشخصات زمینه ای، پرسشنامه های هوش هیجانی سیبریا شرینگ و تنش روانی در محیط بالین کوهن بود. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تی دو نمونه ای مستقل در بستر نرم افزار SPSS-۲۵ انجام شد. یافته ها: طبق نتایج بدست آمده، میانگین (انحراف معیار) نمرات هوش هیجانی (۱۰/۵۹) ۱۰۶/۱۵ و تنش روانی در محیط بالین (۱۲/۳۸) ۵۲/۰۱ بود. همچنین مشخص شد که بین هوش هیجانی و تنش روانی دانشجویان در محیط بالین ارتباط آماری معکوس و معنی داری وجود دارد (۰۰۱/ ۰> P ، ۲۶/۰- r = ). نتیجه گیری: هوش هیجانی بالاتر بطور موثری میزان تنش روانی دانشجویان پرستاری را کاهش می دهد. بنابراین، پیشنهاد می شود که مسئولین مربوطه با برنامه ریزی های هدفمند و برگزاری کلاس ها و کارگاه های تقویت هوش هیجانی؛ در جهت تقویت آن در دانشجویان مختلف به خصوص دانشجویان پرستاری گام بردارند.

کلیدواژه ها

Clinical Stress, Emotional intelligence, Nursing students, تنش بالینی, هوش هیجانی, دانشجویان پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.