تحلیل تاثیر اندازه، جنس، موقعیت و دوره تناوب نانوسیم فلزی بر عملکرد سلول خورشیدی لایه نازک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 21، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-21-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اسکندری

Sahand University of Technology

امیر حبیب زاده شریف

Sahand University of Technology

بهنام محمدی

Sahand University of Technology

چکیده

در این مقاله، تاثیرات اندازه، جنس، موقعیت و دوره تناوب نانوسیم فلزی بر عملکرد سلول خورشیدی لایه نازک تحلیل شده اند. بدین منظور، از شبیه سازی های تمام موج سلول خورشیدی دارای نانوسیم های طلا، نقره و نیکل، به ازای مقادیر مختلف شعاع و تناوب نانوسیم ها و با در نظر گرفتن موقعیت های مختلف نانوسیم ها استفاده شده است. نتایج شبیه سازی ها حاکی از آن است که بهترین عملکرد سلول خورشیدی لایه نازک در حالت قرارگیری نانوسیم طلا با شعاع ۷۰ نانومتر و با تناوب ۴۲۵ نانومتر بر روی سطح لایه فعال تحقق می یابد. بازده و چگالی جریان اتصال کوتاه محاسبه شده در حالت بهینه به ترتیب برابر با ۲۲/۲۲ درصد و (mA/cm۲) ۲۲/۲۰ هستند.

کلیدواژه ها

Thin film solar cell, Silicon, Absorption, Efficiency, Nanowire, Plasmonics, Localized surface plasmons., سلول خورشیدی لایه نازک, سیلیکون, جذب, بازده, نانوسیم, پلاسمونیک, پلاسمون های سطحی محلی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.