مدل سازی شوک متغیرهای اثرگذار بر پیش بینی بازده سهام رویکرد هیبریدی مدلهای (BMA-BVAR)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدلسازی اقتصادی، دوره: 16، شماره: 59
  • کد COI اختصاصی: JR_ECOI-16-59_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید عبدی

دانشجوی دکتری حسابداری، گروه حسابداری، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

عاطفه حسینی

استادیار، گروه حسابداری، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول)

امیر غلام ابری

دانشیار، گروه ریاضی، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

هدف مقاله مدل سازی شوک متغیرهای اثرگذار بر پیش بینی بازده سهام با استفاده از روش میانگین گیری بیزی و BVAR طی دوره زمانی ۱۳۹۰ - ۱۳۹۹ است. بدین منظور، در وهله نخست، با رویکرد مدل میانگین گیری بیزی ۱۱ متغیر غیرشکننده از ۶۴ متغیر واردشده شناسایی شد. براساس نتایج، نسبت جاری، ROE، P/E، درآمد نفت، ضریب فزاینده پول در کل دوره تاثیر مثبت و متغیرهای نوسان تورم، نسبت بدهی، نوسان رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ ارز بازار غیررسمی، نرخ بهره و ریسک سیستماتیک در کل دوره تاثیر منفی در بازدهی دارند. همچنین، تجزیه واریانس بیش ترین توضیح دهندگی تغییرات در بازدهی سهام توسط وقفه های خود متغیر بازدهی سهام توضیح داده شده (۲۰ درصد)، به ترتیب، متغیرهای نرخ بهره (۱۴ درصد)، نوسان تورم (۱۳ درصد) و نسبت بدهی و ریسک سیستماتیک (۱۰ درصد)، بالاترین تاثیر را در توضیح دهندگی تغییرات بازدهی دارند.

کلیدواژه ها

طبقه بندی JEL: E۰۲, E۴۴, F۴۱, F۵۹, .Q۴۳ واژگان کلیدی: بازدهی سهام, عوامل کلان, عوامل خرد, ریسک سیستماتیک, مدل بیزین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.