مدیریت کلید در سیستم های مدیریت حقوق دیجیتال در حالت برون خطی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، دوره: 7، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_AICTI-7-24_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شجری

صنعتی امیرکبیر

چکیده

با توجه به گسترش کاربرد سیستم های مدیریت حقوق دیجیتال، بکارگیری روش هایی همانند رمزنگاری و نهان نگاری اگرچه دارای برتری هایی است، ولیکن تامین کننده ی نیازمندی های سیستم های یاد شده به عنوان مسئول توزیع امن محتوای دیجیتال نمی باشند. در همین راستا نیاز به یک روش جایگزین و یا ترکیبی به منظور حفاظت از محتوای دیجیتالی از مرحله ی تولید تا انتقال و ذخیره ی داده ها در سیستم های مدیریت حقوق دیجیتال امری انکارناپذیر است. در این مقاله، ما مدلی برای بهبود عملکرد سیستم های مدیریت حقوق دیجیتال پیشنهاد کرده ایم، که اساس کار آن مبتنی بر رمزنگاری چند بخشی بوده و نه تنها بر انتشار و پخش اسناد نظارت و کنترل می کند، بلکه با بکارگیری داده های متمایز و یکتا در تولید کلید، از کپی برداری نیز به طور موثر جلوگیری می نماید. وجه تمایز اصلی رویکرد پیشنهادی با سایر روش های به کارگرفته شده در این حوزه، استفاده از تکنیک مبهم سازی به منظور محافظت از الگوریتم تولید کلید در برابر حملات مهندسی معکوس می باشد. سیستم پیشنهادی در مقایسه با سیستم های مطرح در زمینه ی مدیریت حقوق دیجیتال معیارهای امنیتی بیشتری را پوشش می دهد.

کلیدواژه ها

مدیریت حقوق دیجیتال، رمزنگاری، مدیریت کلید، کپی برداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.