بررسی تنوع ژنتیکی بذرهای رایج در مقایسه با لاین های اصلاح شده جدید برنج
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_420
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1020
نویسندگان
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور معاونت مازندران
کارشناس ارشد زراعت موسسه تحقیقات برنج کشور معاونت مازندران
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
چکیده
یکی از اهداف اصلاح افزایش تولید بذر و کیفیت پخت دانه می باشد. این آزمایش در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور –مازندران در سال 88 با تعداد 10 لاین منتخب از پدیگری به همراه دو رقم شاهد شیرودی و فجر جمعاً 12 (دوازده) تیمار در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مورد مقایسه واقع شدند. از جمله صفات مورد بررسی شامل: صفات کیفی دانه شامل خصوصیات ظاهری دانه،درصد راندمان تبدیل ،درصد آمیلوز، درصد دانه سالم، تعداد پنجه موثر، تاریخ 50 % گلدهی تعداد کل دانه و نهایتا میزان محصول (عملکرد) هر تیمار محاسبه گردید. لاین های برتر از نظر عملکرد و کیفیت پخت نسبت به شاهدها و یا در حد برابر با شاهد برتر (شیرودی) عبارتند از : P-497 و P-390 و P-424 شیرودی، P-299 و 1NA ( به ترتیب عملکردشان برابربا : 8/3 و 7/4 و 7/2 و 6/3 و 6/2 و 6/2 تن در هکتار) که اختلاف معنی داری( در سطح احتمال 5%) و با شاهد برتر بدون اختلاف معنی داری نشان داده شد. تمامی لاین های نسبت به بیماری بلاست متحمل بوده است. اکثریت یالن ها نسبت به آفت کرم ساقه خوار متحمل مشاهده شده است. در این دسته از لاین های پر محصول ، لاین P-299 با بلندترین طول شلتوک 14 میلی متر و بلندترین طول خوشه 36/3 سانتی متر و کمترین درصد آمیلوز در لاین P-497 مشاهده شده است.کلیدواژه ها
برنج،کیفیت پخت دانه، عملکردمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.