اثر پیش تیمار اسید سالیسیلیک بر جوانه زنی و رشد گیاهچه نخود (Cicer arietinum L) تحت شرایط آللوپاتی داتوره (Datura stramonium L)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_403
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1301
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار گروه زراعت و اصلاح نباتات سبزوار ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار گروه زراعت و اصلاح نباتات سبزوار ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار گروه زراعت و اصلاح نباتات سبزوار ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار گروه زراعت و اصلاح نباتات سبزوار ایران
چکیده
اثرات آللوپاتیک علفهای هرز، از جمله عوامل محدود کننده تولید محصولات زراعی می باشند. داتوره یکی از مهمترین علف های هرز مشکل آفرین در مزارع گیاهان صنعتی و حبوبات محسوب می شود. فعالیت آللوپاتی داتوره با آلکالوئیدهای سمی آزاد شده از پوسته بذر یا گیاهچه های آن در ارتباط است. بررسی و شناسایی ترکیباتی که قادر به کاهش حساسیت محصولات زراعی نسبت به تنش باشند، از اهمیت بالایی برخوردار است. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر پیش تیمار اسید سالیسیلیک بر خصوصیات چوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه های نخود تحت شرایط آللوپاتی داتوره، در بهار سال 1390 در آزمایشگاه تحقیقات گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار انجام شد. آزمایش بصورت فاکتوریل و در قالب طرج کاملا تصادفی با سه تکرار اجراء گردید. در این ازمایش ، پس ار پیش تیمار بذرو نخود در محلولهای اسید سالیسیلیک 0/25 و 0/5 و 0/75 میلی مولار، جوانه زنی و رشد گیاهچه ها در غلظت مختلف عصاره آللوپاتیک داتوره (صفر و 25 و 50 و 75) مورد ارزیابی قرار گرفت. پیش تیمار بذور با اسید سالیسیلیک تاثیری بر درصد جوانه زنی نداشت ، اما باعث افزایش سرعت جوانه زنی و طول ساقه چه تحت شرایط آللوپاتی داتوره گردید. درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، شاخص قدرت گیاهچه، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و وزن خشک ساقه چه نخود در سطوح مختلف آللوپاتی داتوره به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت.کلیدواژه ها
آللوپاتی، اسید سالیسیلیک، جوانه زنی، داتوره، نخودمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.