همراهی پلی مورفیسم های r s۱۱۶۷۲۶۹۱ PCAT۱۹ / CEACAM و rs۲۹۸۷۹۸۳ ESR۲ با امکان ابتلا به ادنوکارسینومای پروستات در جمعیت ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 27، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-27-5_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز بختی

Department of Biological Sciences, Islamic Azad University, North Tehran, Tehran, Iran

سید عبدالحمید انگجی

Department of Cell and Molecular Sciences, Faculty of Biological Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran

بهناز بیک زاده

Department of Genetics, Faculty of Biological Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

هنگامه علی بیک

Department of Biological Sciences, Islamic Azad University, North Tehran, Tehran, Iran

راحله رودی

Department of Radiology, Faculty of Molecular Imaging, Stanford University, CA۹۴۳۰۵, USA

بهزاد ناروئی

Department of Urology, Faculty of Medicine, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran

چکیده

زمینه و هدف: سرطان پروستات در بین مردان دومین سرطان از لحاظ بروز استاندارد شده سنی (ASR=۱۶.۶) و سومین سرطان از لحاظ مرگ و میر در ایران است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی همراهی پلی­مورفیسم ژن rs۱۱۶۷۲۶۹۱ PCAT۱۹/CEACAM  و پلی­مورفیسم ژن rs۲۹۸۷۹۸۳ ESR۲ با امکان ابتلا به ادنوکارسینومای پروستات در جمعیت ایران می ­باشد. روش ها: در این مطالعه مورد شاهدی (۱۷۶ نفر) ۸۷ نفر مبتلا به آدنوکارسینومای پروستات به عنوان گروه مورد و ۹۷ نفر هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) به عنوان گروه شاهد بررسی گردید که هر دو گروه به بیمارستان لبافی نژاد تهران مراجعه کرده بودند. از روش Tetra-primer ARMS-PCR برای تعیین ژنوتایپ هریک از افراد شرکت­کننده برای پلی­مورفیسم rs۱۱۶۷۲۶۹۱ (NC_۰۰۰۰۱۹.۱۰) و rs۲۹۸۷۹۸۳ (NC_۰۰۰۰۱۴.۹) استفاده شد. یافته ها: باتوجه به آزمون دقیق فیشر بین توزیع ژنوتیپی دو پلی­مورفیسم rs۲۹۸۷۹۸۳ و rs۱۱۶۷۲۶۹۱، بین دو گروه آدنوکارسینوما و BPH هیچ اختلاف معناداری وجود نداشت (۰/۰۵P< ). اختلاف معناداری بین توزیع ژنوتیپ پلی­مورفیسم rs۱۱۶۷۲۶۹۱ و PSA> ۱۰ مشاهده گردید (۰/۰۲۸P=) و در سایر موارد هیچ همراهی بین سطوح مختلف PSA با این دو پلی مورفیسم وجود نداشت.  نتیجه گیری: نتایج این مطالعه مشخص کرد که دو  پلی­مورفیسم rs۱۱۶۷۲۶۹۱ و rs۲۹۸۷۹۸۳ هیچ گونه همراهی با خطر سرطان پروستات در جمعیت ایران ندارند.

کلیدواژه ها

rs۱۱۶۷۲۶۹۱, rs۲۹۸۷۹۸۳, Prostate cancer, Benign prostatic hyperplasia, rs۱۱۶۷۲۶۹۱, rs۲۹۸۷۹۸۳, سرطان پروستات, هایپرپلازی خوش خیم پروستات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.