بررسی احکام فقهی «لهو ولعب» و مصادیق آن
محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات فقهی، دوره: 1، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 661
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSMIU-1-1_006
تاریخ نمایه سازی: 29 آذر 1402
چکیده مقاله:
«لهو و لعب» از اموری هستند که حقیقتی ندارند و انسان را دچار غفلت از یاد خدا و حیات اخروی می کنند. نمونه هایی از مصادیق آن، دو عمل نزدیک و شبیه به هم موسیقی و غنا و شطرنج است. آنچه در این نوشتار به آن پرداخته شده است پژوهشی پیرامون لهو، لعب، مصادیق و اثرات آنها بر جسم و روان انسان است. روش تحقیق در این پژوهش به صورت کتابخانه ای است. بر اساس یافته های این تحقیق و بررسی آیات و روایات می توان نتیجه گرفت که غنا، موسیقی و شطرنج که در قرآن از آنها به «لهو الحدیث»، «قول زور» و «لغو» نام برده شده است، حرام اند و روایات فراوانی نیز موید این مطلب می باشد. مراجعه به دیدگاه مراجع عظام تقلید معاصر نیز نشان می دهد که ایشان فی الجمله نواختن و گوش دادن به آلات موسیقی و خرید و فروش آلات آن و بازی با آلات قمار از جمله بازی با شطرنج را حرام اعلام کرده اند.
نویسندگان
زهرا قدسی
گروه علوم قرآن و حدیث ،مدرسه عالی فقه و قرآن ،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، مشهد، ایران
نجیبه مصباح زاده
گروه حقوق جزا و جرم شناسی ،مدرسه عالی علوم انسانی،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :