بررسی مقادیر عناصر سرب (Pb) و کادمیم (Cd) در گندم تحت شرایط کشت ارگانیک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
  • کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_355
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1097
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدرضائی

دانشجوی کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

از آنجا که با پیشرفت علم پزشکی اثرات سوء و ناهنجار بقایای مواد شیمیایی و وجود فلزات سنگین در تولیدات کشاورزی و بروز انواع سرطان ها و اثرات مضر بر روی سلسله اعصاب در انسان و حیوان مشخص شده، منجر به هوشیاری جوامع به هوشیاری جوامع و استقبال از محصولات ارگانیک و عاری از هر گونه باقیمانده شیمیایی گشته است. با توجه به بالا بودن نیاز آبی و غذایی گندم و محدود بودن کشت ارگانیک به استفاده از کودهای آلی و همچنین عدم استفاده از کودهای شیمیایی و سموم آفت کش و علف کش، در این تحقیق به منظور تامین نیازهای غذایی گیاه و بهبود بافت خاک در طول دوره رشد، د رهنگام آماده سازی زمین قبل از کاشت، کودهای الی دامی به زمین اضافه شد. کنترل علفهای هرز مزرعه به روش مکانیکی و از نیروی انسانی استفاده گردید. برای جمع آوری سن های مادر با بازدید هر روز مزرعه توسط کارشناس، بهترین زمان انسانی زمان برای کنترل اعلام و از روش تور زنی در سطح مزرعه توسط نیروی انسانی برای جمع آوری و نابودی سن های مادر استفاده شد. پس از برداشت از گندم های شاهد و کشت ارگانیک نمونه برداری شد تا میزان سرب و کادمیم آنها مورد بررسی قرار گیرد. تبطق این تحقیق در دانه های گندم، عناصر سنگین سرب و کادمیم در مورد تیماری که از کودهای شیمیایی استفاده شده بود 1/2 PPm بود که بیشتر از میزان سرب و کادمیم دانه های گندم در کشت ارگانیک است که میزان آن 1PPm بود. لذا کشت ارگانیک بسیار بی خطرتر از کشت مرسوم بوده و برای تولید دانه های گندم عاری از فلزات سنگین توصیه می شود.

کلیدواژه ها

سرب، کادمیم، کشت ارگانیک، گندم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.