بررسی رویکرد طب گیاهی بر کنترل درد در بیماران مبتلا به سرطان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی مراقبت های تسکینی و حمایتی در سالمندان
  • کد COI اختصاصی: PSCE01_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه اسماعیل پور

دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران

احترام السادات ایلالی

دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران

شهاب پاپی

دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران

ساناز متولیان

دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران

فاطمه ملامحمدزمانی

دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران

رحیمه نجفی

دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران

چکیده

مقدمه: کنترل درد عامل مهمی در مدیریت سرطان است که بر کیفیت زندگی و بقای بیمار تاثیر می گذارد. یافتن روش ایمن، آسان و ارزاندر کنترل درد یک ضرورت محسوب می شود. طب گیاهی از دیرباز برای کنترل درد و درمان بیماری های گوناگون مورد استفاده قرار میگرفت. هدف از این مطالعه مرور حیط های، بررسی رویکرد طب گیاهی بر کنترل درد در بیماران مبتلا به سرطان می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه مرور حیطه ای، با جستجو در پایگاه های انگلیسی و فارسی، Web Of Science ، Embase ، PubMed ،Scopus ، Magiran ، SID و موتور جستجوگر Google Scholar انجام شده است. در جستجوی منابع انگلیسی زبان، کلیدواژه هایHerbal medicine ، Cancer pain ، Pain management و در جستجوی منابع فارسی از کلیدواژه های طب سنتی، طب گیاهی،مدیریت درد، سرطان مربوط به سال های ۲۰۲۲ - ۱۹۹۵ استفاده گردید.یافته ها: در جستجوی اولیه ۶۸۴۰۰ مقاله یافت شد و از بین این مقالات، ۱۰ مقاله وارد مطالعه شدند. نتایج این مطالعات نشان داد داروهایگیاهی آسیای شرقی، می تواند به صورت ایمن برای کاهش درد سرطان موثر واقع شود. همچنین استفاده موضعی از عسل و بابونه می تواندبر پیشگیری از موکوزیت ناشی از شیمی درمانی موثر باشد. بارهنگ، گلنار، گل سرخ، پنیرک، کافور، عدس، خرفه، به دانه، کتان و تخم مرومی تواند در کاهش درد ناشی از سرطان اثرگذار باشد. در مطالعات مختلف اثر ضد دردی اسطوخودوس در کنترل دردهای حاد و مزمن ناشیاز سرطان نیز مورد تایید قرار گرفته است.نتیجه گیری: شواهد نشان می دهد که طب گیاهی می تواند به عنوان گزینه ای برای کنترل درد ناشی از سرطان در نظر گرفته شود. درماندارویی به همراه طب گیاهی منجر به تسکین شدت درد و بهبود وضعیت عملکرد می شود. با این حال اثربخشی و ایمنی تسکین درد تنهابه کمک طب گیاهی مورد بحث است و مطالعات بیشتری باید انجام شود.

کلیدواژه ها

طب سنتی، طب گیاهی، مدیریت درد، سرطان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.