طراحی و اعتباریابی برنامه مراقبتی برای زنان مبتلا به اختلالات کف لگن با استفاده از مدلمنطقی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی مراقبت های تسکینی و حمایتی در سالمندان
  • کد COI اختصاصی: PSCE01_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا هادی زاده طلاساز

استادیار بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

طلعت خدیوزاده

دانشیار، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

حسین ابراهیمی پور

استاد، مدیریت خدمات بهداشتی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

نیره خادم

استاد، گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

مقدمه: اختلالات کف لگن وضعیتی مزمن است که فرد را مدت زیادی درگیر می نماید و برنامه ای طولانی مدت برای مراقبت که بتواندکیفیت زندگی آنها را ارتقا دهد، ایجاب میکند. طراحی برنامه های مناسبی که بتواند پاسخگوی نیازهای واقعی زنان مبتلا باتوجه بهخصوصیات فرهنگی و اجتماعی آنها باشد، بسیار موثر می باشد. ازاینرو هدف از مطالعه ی حاضر طراحی و اعتباریابی برنامه مراقبتی برایزنان مبتلا به اختلالات کف لگن با استفاده از مدل منطقی است.مواد و روش ها: داده های تولید شده از طریق یک مطالعه گرندد تئوری برای طراحی برنامهی مراقبتی برای زنان مبتلا به اختلالات کفلگن بر اساس مدل منطقی استفاده شد. طی نمونه گیری هدفمند و نظری ۳۸ فرد مبتلا و متخصص در سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ وارد شدندو داده ها از طریق مصاحبه ای نیمه ساختاریافته جهت شناسایی مشکلات، تعریف ورودی ها، فعالیت ها، خروجی ها دستاوردها و پیامد جمعآوری شد. در مطالعه ی حاضر نیز جهت تحلیل ذینفعان از ماتریس علاقه_ قدرت استفاده شد. اعتباریابی برنامه با استفاده از تکنیک گروهاسمی با مشارکت یازده نفر از متخصصان مربوطه انجام شد.یافته ها: در برنامه ی مراقبتی طراحی شده پنج حوزه «زیر ساخت»، «تجهیزات»، «تسهیلات»، «نیروی انسانی» و «هزینه های مالی» در ورودی ها طبقه بندی شدند. فعالیت آموزشی (مختص بیمار و پرسنل)، فعالیت مشاوره ای، ویزیت و تشخیص، درمان و ارزیابی در زیردستهفعالیت ها طبقه بندی شدند. نسبت خدمات استفاده شده در خروجی و درصد تغییرات در دستاورد قرار گرفتند. ارتقای سلامت جسمی،روانی، جنسی، اجتماعی و معنوی زنان مبتلا به اختلالات کف لگن پیامد برنامه بود. تکنیک گروه اسمی جهت اعتباریابی در شش مرحلهشروع جلسه، نگارش انفرادی در حالت سکوت، ثبت ایده های گروه به صورت چرخشی، بحث متوالی، رای گیری برای انتخاب مهم ترین ایدهها، بحث در مورد ایده های انتخاب شده انجام شد. در نهایت با اعمال نظرات، برنامه به صورت نهایی نگارش شد.نتیجه گیری: ادغام همزمان روش گروه اسمی و مدل منطقی موجب شد تا طراحی برنامه جامع و کامل باشد. برنامه مراقبتی طراحی شدهبه عنوان یک برنامه کلنگر می تواند به جای برنامه های موجود اجرا شود. استفاده از این برنامه مبتنی بر شواهد می تواند به کاهش بار عوارضبیماری در سراسر جهان کمک کند.

کلیدواژه ها

برنامه مراقبتی، اختلالات کف لگن، مدل منطقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.