بررسی ارتباط سلامت معنوی با امید به زندگی در سالمندان مراجعه کننده به بیمارستانروان پزشکی بهاران زاهدان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی مراقبت های تسکینی و حمایتی در سالمندان
  • کد COI اختصاصی: PSCE01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پورکیخایی

دانشگاه آزاد اسلامی

زهرا رئیسی

دانشگاه علوم پزشکی

مهرانگیز قبیمی

دانشگاه علوم پزشکی

چکیده

مقدمه: پیری عبارت است از اضمحلال تدریجی در ساختمان و ارگانیسم بدن که بر اثر دخالت عامل زمان پیش می آید سلامت معنوی یکیاز ابعاد مهم سلامت در انسان است که ارتباط هماهنگ و یکپارچه را بین نیروهای داخلی فراهم میکند. امید نیز یک حالت انگیزشی مثبتیاست که مبتنی بر حس پایوری و راه یابی است. بنابراین بر آن شدیم تا مطالعه ای باهدف تعیین ارتباط سلامت معنوی با امید به زندگی درسالمندان مراجعه کننده به بیمارستان روان پزشکی بهاران زاهدان انجام دهیم.مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی میباشد که به شکل مقطعی در سال ۱۴۰۱ انجام گرفت. جامعه موردمطالعه ۶۵ نفر از سالمندان مراجعه کننده به بیمارستان روانپزشکی زاهدان بودند؛ که به شکل آسان و در دسترس وارد مطالعه شده بودند.دادها از طریق اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامهی استاندارد سلامت معنوی و امید به زندگی جمع آوری شد. پرسشنامه سلامت معنوی( SWBS ) حاوی ۲۰ سوال است که ۱۰ سوال در حیطه سلامت وجودی و ۱۰ سوال در حیطه سلامت مذهبی را شامل می شود و همچنینپرسشنامه امید به زندگی MHS که حاوی ۴۸ سوال است. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمارهای توصیفی میانگین، انحراف معیارو دامنه تغییرات و آزمون های استنباطی T test ، onova ، ضریب همبستگی پیرسون در نرمافزار spss نسخه ۲۱ مورد تجزیه و تحلیلقرار گرفتندیافته ها: افراد شرکت کننده در این مطالعه ۳۹ زن ۶۰ % و ۲۶ مرد ۴۰ % بودند. میانگین سنی سالمندان شرکت کننده در این مطالعه۶۳ / ۱ ± ۰۷ / ۶۷ می باشد. میانگین نمره سلامت معنوی و امید به زندگی در سالمندان تحت مطالعه به ترتیب ۶۱ / ۴ ± ۳۶ / ۵۸ و ۴۴ / ۲ ± ۲۳ / ۹۳است. بین سلامت معنوی و امید به زندگی ارتباط مستقیم وجود دارد ۰.۰۵ > Pنتیجه گیری: نتایج نشان داد که سالمندان دارای سلامت معنوی متوسط و از امید به زندگی متوسطی برخوردار می باشد. همچنین بینسلامت معنوی سالمندان و امید به زندگی آنها ارتباط مستقیم وجود دارد و به عبارتی دیگر سالمندانی که از سلامت معنوی بالاییبرخوردارند امید به زندگی بالایی نسبت به سایرین دارند. تشکیل کارگاه و جلسات باهدف افزایش سلامت معنوی سالمندان می تواند تاثیربسزایی بر امید به زندگی این گروه داشته باشد.

کلیدواژه ها

سلامت معنوی، امید به زندگی، سالمندان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.