بررسی الگوی فعالیت جسمانی در سالمندان شهر کاشان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی مراقبت های تسکینی و حمایتی در سالمندان
  • کد COI اختصاصی: PSCE01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حسینیان

مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

نگین مسعودی علوی

مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

سوفیا اصالت منش

مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

مقدمه: فعالیت جسمانی از مهم ترین مولفه های سلامت در دوران سالمندی می باشد که تامین کننده استقلال فردی و ارتقادهنده تواناییجسمانی است و کیفیت زندگی این دوران را بهبود می بخشد. هدف این مطالعه بررسی میزان فعالیت جسمانی سالمندان شهر کاشان وعوامل مرتبط آن می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی است. تعداد نمونه ها ۴۰۰ نفر از سالمندان بالای ۶۰ سال شهر کاشان با روش نمونه گیریخوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و از لحاظ اطلاعات دموگرافیک و تعیین سطح فعالیت جسمانی سالمندان مورد ارزیابی قرار گرفتند.دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخهی ۱۶ و آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: از نمونه های این مطالعه ۲۳۷ نفر ۲ / ۵۹ درصد زن با میانگین سن ۸ / ۶ ± ۶ / ۶۷ سال بود. متوسط انرژی مصرفی در فعالیت جسمانیسالمندان ۸۴ / ۳۶۴ ± ۲۱ / ۳۲۶ بر حسب متابولیک اکی والان ساعت/ هفته بود؛ که ۲۰ نفر ۵ درصد در سطح فاقد هرگونه فعالیت جسمانی،۳۲۰ نفر ۸۰ درصد در سطح فعالیت جسمانی کم، ۵۹ نفر ۸ / ۱۴ درصد در سطح فعالیت جسمانی متوسط و ۱ نفر ۲ / ۰ درصد در سطحفعالیت جسمانی شدید بودند. میزان فعالیت جسمانی متوسط و شدید در مردان بیشتر از زنان بود. بیشترین فعالیت های جسمانی مربوط بهامور شخصی بود ۳۷ درصد. آزمونها رابطه معنادار بین سطح فعالیت جسمانی با جنس ۰۰۰۱ / ۰ > p ، وضعیت تاهل ۰۰۰۱ / ۰ > p ،وضعیت تحصیلات ۰۰۲ / ۰ < p ، وضعیت شغل فعلی ۰۰۰۱ / ۰ > p و وضعیت داشتن استقلال شخصی ۰۰۰۰۱ / ۰ > p نشان داد.نتیجه گیری: بررسی این مطالعه نشان داد میزان انجام فعالیت جسمانی در جمعیت سالمندان شهر کاشان پایین بود. ویژگی ها و الگوهایدوران سالمندی تابعی از سبک و شیوه های زندگی در دوران قبل است. توجه به این عوامل و شرایط در تامین ضوابط و برنامه ریزی هایمربوط به امور سالمندی نقش به سزایی می تواند داشته باشد.

کلیدواژه ها

فعالیت جسمانی، سالمند، کاشان، عوامل مرتبط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.