اثر عمق کشت و تراکم بوته بر جوانه زنی و رشد گیاهچه اشک ایوب (Coix lacryma)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_229
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2189
نویسندگان
کارشناس گیاهان دارویی و عضو انجمن علمی گیاهان دارویی
کارشناس گیاهان دارویی و عضو انجمن علمی گیاهان دارویی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ا
عضو هیات علمی گروه پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان دارویی جها دانش
چکیده
اشک ایوب با نام علمی (Coix lacryma) متعلق به خانواده گندمیان (Poaceae) می باشد. این گیاه علاوه بر اینکه یک علف هرز می باشد اما امروزه به عنوان یک گیاه دارویی مطرح شده است. به منظور بررسی اثر عمق کشت و تراکم بوته بر جوانه زنی و رشد گیاهچه اشک ایوب آزمایشی در قالب فاکتوریل با دو سطح و سه تکرار بر اساس طرح بلوک کامل تصادفی در گلخانه های پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واقع در کرج ( مرداد 1390) اجرا شد. عامل اول شامل عمق های مختلف با 6 سطح (1 و 1/5 و 2 و 2/5 و 3 و 3/5 سانتی متر) و عامل دوم تراکم های مختلف شامل 4 سطح ( 10 و 15 و 20 و 25 عدد بذر در واحد سطح) می باشد. بذور گیاه اشک ایوب از بانک ژن پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی تهیه شد و در خزانه ای به متراژ 10 متر مربع که به 72 قطعه مساوی تقسیم شده بود کشت گردید. نتایج نشان داد که تیمارها بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه شامل : درصد جوانه زنی، ارتفاع بوته، طول ساقه چه، وزن تر و خشک کل، مزن تر و خشک ریشه چه ، طول برگ، عرض برگ، قطر طوقه، وزن تر و خشک برگ و شاخص ویگور اول و دوم در سطح 5 درصد تاثیر معنی داری (0.05≥p) دارند ولی بر سرعت جوانه زنی، تعداد برگ و طول ریشه چه تاثیر معنی داری ندارد. با استناد به نتایج حاصله مشخص شد که اشک ایوب ( با توجه به نوع استقرار آن در زمین) تراکم های بالا را نمی پسندد و به تراکم های بالا حساس بوده و عملکرد خوبی نخواهد داشت. همچنین مشخص شد که این گیاه نیز به عمق کشت حساس بوده و با در نظر اکوفیزیولوژی بذر و خود گیاه، به عمق های بالاتر از 1/5 سانتی متر حساس می باشد و از سرعت زنی آ« به طور محسوسی کاسته می شود.کلیدواژه ها
اشک ایوب، بذر، تراکم بوته، جوانه زنی، عمق کشتمقالات مرتبط جدید
- تاثیرات گسترش شهری بر تنوع زیستی در شهر
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, InOrder To Prevent Alzheimer's Disease
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, In Order To Prevent Alzheimer's Disease
- Chemical composition of the essential oils isolated from Phlomis olivieri Benth (Lamiaceae) in Hamedan province
- The essential oil compositions of fresh and air-dried flowers of Rosa damascena
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.