بررسی تنش شوری بر روی جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه چهار گونه آویشن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
  • کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 872
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس زارع زاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

محمدرضا عربزاده

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

علی میر حسینی

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

چکیده

به منظور بررسی اثر تنش شوری بر جوانه زنی چهار گونه آویشن Thymus vulgaris و migricus Thymus و Thymus daenensis و Thymus fallax آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در یک مطالعه آزمایشگاهی اجرا شد. سطوح مختلف شوری محلول کلرید سدیم و آب مقطر (شاهد) با 8 سطح 0 و 25 و 50 و 75 و 100 و 125 و 150 و 175 میلی مولار اعمال شد. به منظور بررسی خصوصیات جوانه زنی تحت شرایط تنش شوری، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول رشه چه و طول ساقه چه اندازه گیری شد. نتایج آزامایش حاکی از آن بود که میانگین درصد و سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه و طول ساقه چه در سطوح مختلف شوری دارای اختلاف معنی داری در سطح 1 درصد بودند. با افزایش سطح شوری د رهر چهار گونه درصد و سرعت جوانه زنی طول ریشه چه و ساقه چه کاهش می یابد و بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی طول ریشه چه و ساقه چه مربوط به تیمار شاهد و کمترین مقدار آنها مربوط به تیمخار 175 میلی مولار (کلرور سدیم) بود. گونه ها از نظر تحمل به شوری به ترتیب T.migricus و T.ulgaris و T.fallax و T.daenensis می باشند..

کلیدواژه ها

آویشن، جوانه زنی، شوری، T.vulgaris، T.daenensis ، T.fallaxt ، T.migricus

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.