بررسی افزایش درصد جوانه زنی بذر گونه های جنگلی بلوط بادام کوهی کنار و گلابی وحشی با استفاده از تیمارهای مختلف
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_216
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2412
نویسندگان
اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه کرمان
اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس
چکیده
به منظور تعیین روش مناسب جهت افزایش درصد جوانه زنی 4 گونه جنگلی شامل بلوط، کنار، بادام کوهی و گلابی وحشی که بیش از 90 درصد پوشش جنگلی استان فارس را تشکیل می دهند آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی و در 4 تکرار و با استفاده از پنج روش، تترازولیوم، تیمار با اسید سولفوریک غلیظ، سرمادهی مرطوب، تیمار با اسید جیبرلیک و تاثیر توام سرمادهی و اسید جیبرلیک انجام شد. نتایج حاصل از آزمون تترازولیوم نشان داد قابلیت حیات بذور هر 5 گونه مورد مطالعه بین 85 تا 100 درصد است. نتایج تیمار کردن بذور با غلظت های مختلف اسید سولفوریک نشان داد که این تیمار بر روی بذوری مانند بادام کوهی که دارای پوسته چوبی هستند موثر است اما این تیمار برای بذرهای بلوط، کنار و گلابی وحشی توصیه نمی شود. نتایج تیمار بذور بوسیله سرمادهی مرطوب نشان داد که این تیمار، هم روی بذر گونه های مناطق سردسیر از جمله گلای وحشی و بلوط و هم روی بذور پوسته سخت مانند بادام کوهی موثر است اما بر روی بذرهای کنار که یک گونه گرمسیری است دارای اثر منفی است. نتایج حاصل از تیمار کردن بذور بوسیله غلظت های مختف اسید جیبرلیک نشان داد که این تیمارها مانند سرمادهی مرطوب موجب ترد و شکننده شدن پوسته چوبی و تحریک جنین به جوانه زنی م یشود. در این رابطه بهترین درصد جوانه زنی بذور درتیمارهای 400 و 600 میلی گرم در لیتر اسید جیبرلیک بدست آمد.کلیدواژه ها
جوانه زنی، قوه نامیه، گونه های بلوط، کنار، بادام کوهی و گلابی وحشیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.