انعکاس جشن های ملی و مذهبی عصر غزنوی در آیینه تاریخ بیهقی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پژوهشنامه تاریخ، دوره: 13، شماره: 50
- کد COI اختصاصی: JR_HISTO-13-50_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 107
نویسندگان
کارشناس ارشد ایرانشناسی(گرایش تاریخ) از دانشگاه شهید بهشتی تهران. دبیر آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه پیام نور و آزاد. rostami.rasol۹۰@yahoo.com
دانشجوی دکترای تاریخ دانشگاه لرستان. دبیر آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه پیام نور و آزاد. farhad.parvaneh@yahoo.com (نویسنده مسئول)
استادیار و عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه لرستان Garavand.m@lu.ac.ir
چکیده
یکی از مظاهرتمدن، نزد هر ملتی جشن هاست که ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم یک جامعه دارند. ابوالفضل بیهقی دبیر رسایل دربار غزنوی ازجمله نویسندگانی است که به طور غیرمستقیم در اثر گران سنگ خود (تاریخ بیهقی) به جشن های عصر خویش پرداخته است.مسئله اصلی پژوهش پاسخ به این سوال است: جشن های ملی و مذهبی عصر غزنوی در تاریخ بیهقی چگونه انعکاس یافته است ؟پژوهش حاضر با هدف مشخص کردن انعکاس جشن های ملی و مذهبی دوره غزنویان، در کتاب تاریخ بیهقی انجام شده است. به این منظور با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی به مطالعه دقیق تاریخ بیهقی پرداخته و تمامی مفاهیم و واژه هایی که در زمینه جشن های ملی و مذهبی بار معنایی داشته اند، استخراج و تفسیر شده است.بر اساس یافته های پژوهش، بیهقی در اثر معروف خود، به خوبی توانسته است، بازتاب جشن های ملی و مذهبی عصر غزنوی را به تصویر بکشد. بازتاب جشن های ملی و مذهبی عصر غزنوی را به تصویر بکشد.کلیدواژه ها
بیهقی, تاریخ بیهقی, عصر غزنوی, جشن های ملی و مذهبیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.