تبیین پوشش بانوان ترکیه و ترکمن با تلفیق لباس شب امروزی به منظور جذب جوانان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پوشاک، طراحی پارچه و لباس
  • کد COI اختصاصی: DCTEX02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروزه سیف پور

دانشجوی کارشناسی دانشکده فنی حرفه ای دختران شیراز

لیلا حقیقی

استادراهنما، کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس، دانشکده فنی حرفه ای دختران شیراز

چکیده

قوم ترکمن یکی از طایفه های ترک ایرانی است که دارای تاریخچه ای غنی در زمینه های فرهنگی و هنری میباشد. ترکیه آیینهای از تنوع فرهنگهاو عقاید منحصر به فردی است که ریشه در تاریخ کهن این کشور دارد. کشوری مدرن و امروزی که هنوز در کناره های آن میشود ردپاهای امپراطوری عثمانیو اقوام ت۴رک را پیدا کرد. جوانان، قشر فعال و ترسیم کننده فردای جامعه هستند. سبک پوشش جوانان و الگوهای مصرفی آنان در مجالس و مهمانیها، از مقوله های مهم در هویت فرهنگی آنها است. و چنانچه این الگوها برگرفته از الگوهای نامناسب باشد، تاثیرات منفی را در جامعه به وجود میآورد. این پژوهش با هدف شناخت رنگ و نقش پوشاک ترکمن- ترکیه از جنبه های مفهومی و سمبلیک تلاش میکند به پرسش اصلی پاسخ دهد که (آیا خروجی الهام و ایده از نقشمایه های ترکمن و فرم لباس ترکیه باعث جذب جوانان خواهد شد؟). این مقاله با روش پیماشی، جوانان ۲۰ تا ۲۵ سال را تحت بررسی قرار داده است. و شیوه نمونهگیری تصادفی و تکنیک گردآوری داده ها پرسشنامه بوده است. براساس یافته ها میتوان بیان نمود که با ترکیب شکل، فرم نقوش لباسهای سنتی ترکمن-ترکیه با یکدیگر میتوان نقشهای موثری را در طراحی لباس شب امروزی جوانان ایفا کرد. بنابراین با بررسی و شناسایی این دو تمدن سنتی، و تلفیق آنها در طراحی لباس به منظور جذب جوانان که تمایل زیادی به سبک پوشش کشور ترکیه دارند، به دستاویز پوشش ترکیهلباس، ترکمن نیز پ۴ررنگ احیا شود و سبب شناخت پوشش ترکمن برای نسل جوانان خواهد شد. به امید آنکه بتوان در این وظیفه، زیبایی و پوشش کامل را در طراحی لباس شب جوانان به کاربست.

کلیدواژه ها

جوانان، پوشش، ترکمن، ترکیه، لباس شب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.