چرایی علم اندوزی زنان مسلمان در عصر تمدن نوین اسلامیرویکردی بر الگوی پیشرفت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت الگوی پیشرفت؛ پیشرانها، چالشها و الزامات تحقق
  • کد COI اختصاصی: IGACR08_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل عارفی گوروان

کارشناس ارشد جامعه شناسی انقلاب

ملیحه حاجی حسن

کارشناس ارشد جامعه شناسی انقلاب

چکیده

در هر عصری، تلالو گرایش به علم و دانایی توانسته حیات انسانی را تحت شعاع قرار دهد. دراین میان تشعشع علم اندوزی زنان در فضا و زوایای تاریک تمدن چنان برجسته است که بانوانرا به عنوان احیاگران فکر و اندیشه ترسیم نموده است. در نگاه متفکران و صاحب نظران اسلامی،پدیدار گشتن زنان دانشمند فقط در سایه پرچم ائمه معصومین ژ(ع) از علم و دانش امکان پذیراست. نظر به اهمیت این موضوع ، پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل توصیفی درصددپاسخ به این پرسش است، که چرا علم اندوزی زنان در عصر تمدن نوین اسلامی مورد توجهقرارگرفته است؟ مقاله حاضر که می کوشد به توصیف اصول علم اندوختن زنان در جامعه نویناسلامی بپردازد. یافته های پژوهش حکایت از آن دارد که: ۱) مکتب فکری اسلام با ترسیم نظام دانایی توانسته مقام و منزلت علم را در میان جامعه بشریت نشان دهد. ۲) انقلاب علمی و انتقالآن به نسل آینده در مکتب مهدی امکان پذیر است. ۳) علم اندوزی زنان و بنیان های پنج گانه که شامل: «واجب بودن علم اندوختن»، «سیمای ارزشمند عالم»، «بالاترین ثروت زندگی» ، «مجاهدت در راه دانایی»، «حفظ منزلت و شخصیت زنان در محور خانواده» است. ۴) پیامد علم گرایی زنان در بعد فردی، پرورش نسل های عالم و دانا در ابعاد جمعی، در جامعه اسلامی

کلیدواژه ها

علم اندوزی، زنان دانشمند، نظام دانایی، احیاگران فکری، تمدن نویناسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.