تبیین مولفه های الگوی حکمرانی مطلوب اسلامی-ایرانیپیشرفت در نهادینگی تمدن نوین اسلامی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت الگوی پیشرفت؛ پیشرانها، چالشها و الزامات تحقق
  • کد COI اختصاصی: IGACR08_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن عابدی درچه

دانشجوی دکتری، جغرافیای سیاسی، پردیس البرز دانشگاه تهران، تهران

چکیده

حکمرانی مطلوب موضوعی است که محققان و دولتمردان در عصر کنونی جهت استحکام ساختدرونی قدرت ها به آن می پردازند. حکمرانی خوب را مدیریت امور عمومی بر اساس حاکمیتقانون، دستگاه قضایی کارآمد و عادلانه و مشارکت گسترده مردم در فرآیند حکومت داری تعریفمی کنند. پژوهش حاضر با بیان برخی از مولفه های الگوی حکمرانی مطلوب در خصوص تقویت وتکمیل مرحله سوم از مراحل پنج گانه تحقق تمدن نوین اسلامی، یعنی شکل گیری دولتاسلامی به تبیین ویژگی های حکمرانی مطلوب شامل مشارکت، قانونمندی، شفافیت و جریانآزاد اطلاعات، مسئولیت پذیری و پاسخگویی، محاسبه پذیری، اثربخشی و کارایی، دولتالکترونیک و فضای مجازی سالم، مردمی بودن و عدالت پرداخته شده است. این الگو در تحققتمدن نوین اسلامی با گردآوری اطلاعات از مناسب کتابخانه ای به روش توصیفی - تحلیلیانجام شده است. اما شکل گیری حکمرانی مطلوب در دولت اسلامی نیازمند انقلاب در دو وجهساختارها و کارگراران می باشد. وجه اول انقلاب در ساختارها است. به این معنا که نظامات وساختارها بر اساس آموزه های دینی در آن بازنگری اساسی شود تا با کارایی و اثربخشی زیادبتوانند به نحوی واقعی موتور محرکه انقلاب را همچون پیشرانی قدرتمند، با سرعت به جلوحرکت دهند. وجه دو این انقلاب متوجه کارگران و مدیران دولتی است. این امر نیازمند تغییر سبک مدیریتی کارگران است. در واقع ، تغییر الگوی حکمرانی از وضعیت نامطلوب بهوضعیت مطلوب بر اساس راهبردهای اسلامی ایرانی این امر را ممکن خواهد ساخت

کلیدواژه ها

حکمرانی، حکمرانی مطلوب، الگو، اسلامی- ایرانی، تمدن نوین اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.