بررسی وضعیت سرمایه گذاری خارجی در الگوی بومی توسعهایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت الگوی پیشرفت؛ پیشرانها، چالشها و الزامات تحقق
  • کد COI اختصاصی: IGACR08_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی علی زاده آرند

کارشناسی ارشد علوم اجتماعی دانشگاه قم

زهرا کنعانی

کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه شیراز

چکیده

کشورها نیاز به سرمایه هایی برای تامین منابع مالی برنامه های خود دارند، اما از آنجا که میزان پس انداز و نقدینگی این کشورها به مقدار الزام برای انجام طرح های زیر ساختی و اقتصادی کلان کفاف نمی کند، این کشورها دست به دامان سرمایه های خارجی می شوند این سرمایه ها به دو صورت وام و سرمایه گذاری خارجی تامین می شوند که همواره کشورها به علت تاثیرات منفی وام ها و بدهی های سنگینی که برای کشورها به بار می آورد، از آن دوری جسته و تمایل به تامین سرمایه به شیوه سرمایه گذاری خارجی آن هم از نوع مستقیم دارند. در حال حاضر، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، اهرم اصلی برای تکمیل اقتصاد بین الملل کشورها هست که کشور ایران نیز به عنوان کشور در حال توسعه برای تحرک اقتصاد داخلی و حرکت به سوی اقتصاد جهانی، به این سرمایه ها نیاز دارند. در این مقاله که به روش کتابخانه ای - اسنادی، انجام شده است سعی می شود تا به بررسی سرمایه گذاری خارجی در الگوی بومی پیشرفت بپردازد. دستیاب به این سرمایه های خارجی نیازمند فراهم کردن زمینه ها و نیز از میان برداشتن موانع داخلی و خارجی است که در این راستا، جمهوری اسلامی ایران تا حدودی در رفع موانع و محدودیت های داخلی موفق بوده است اما موانع خارجی همچنان پابرجا است که نمونه آن را در تحریم های چند سال اخیر نظام بین الملل علیه کشور ایرن مشاهده می کنیم.

کلیدواژه ها

سرمایه گذاری خارجی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، رشد اقتصادی، اقتصاد ایران، الگواسلامی ایرانی پیشرفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.