بررسی برخی ویژگی های جوانه زنی بذر زنیان تولید شده تحت تاثیر تنش خشکی، نانونقره و میدان مغناطیس
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_158
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1571
نویسندگان
استادیار زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
استادیار زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
دانشجوی دکتری اکولوژی دانشگاه فردوسی مشهد
پژوهش گر و مخترع مشهد
چکیده
به منظور بررسی برخی ویژگی های جوانه زنی بذر زنیان تولید شده تحت تاثیر تنش خشکی، نانو نقره و میدان مغناطیسی آزمایشی در سال 1389 در مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند انجام شد. طرح آزمایشی اسپلیت پلات در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار بود. سطوح آبیاری ( آبیاری کامل تا انتهای دوره رشد و آبیاری یک هفته درمیان پس از آغاز گلدهی) به عنوان کرت اصلی و سطوح تیمارهای کودی ( شاهد بدون کود، مصرف کود پایه NPK بر اساس نتایج آزمون خاک - F استفاده از نوار مغناطیسی - M، استفاده از نان نقره - N و N+M و M+N+50%F) به عنوان کرت فرعی در نظر گرفته شد. از بین بذور برداشت شده پس از رسیدگی محصول تعداد 25 بذر پس از ضد عفونی شدن توسط محلول هیپوکلریت سدیم در داخل پتری دیش قرار داده شده و پتری دیش ها به ژرمیناتور منتقل گردید. نتایج نشان داد بروز تنش خشکی در طی دوره گلدهی به طور معنی داری بردرصد و سرعت جوانه زنی و طول گیاهچه اثر گذاشته و آنها را به ترتیب 37/4 و 38/6 و 19/1 درصد افزایش داد. افزایش وزن 10 گیاهچه بر اثر اعمال تنش خشکی معنی دار نبود. اثر تیمارهای کودی و همچنین اثر متقابل انها بر هیچ یک از ویژگی های جوانه زنی اندازه گیری شده معنی دار نشد.کلیدواژه ها
جوانه زنی، زنیان، کود، مغناطیسی، نانو نقرهمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.