تأثیر بستر سرمادهی مزطوب و هورمون بنزیل آمینوپورین بر شکست خواب بذر گیاه دارویی باریجه (Ferula gummosa)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_143
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1259
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه بیرجند
استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده
باریجه از خانواده چتریان یک گیاه صنعتی، دارویی و مرتعی می باشد. با توجه به وجود خواب فیزیولوژیکی در بذور این خانواده این تحقیق با هدف تعیین مناسبترین بستر سرمادهی و کاربرد هورمون بنزیل آمینوپوریندر سال 1389 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام گردید. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عوامل مورد مطالعه شامل مدت زمان سرمادهی مرطوب در چهار سطح ( 0 و 2 و 3 و 4 هفته) در دمای 4 درجه سانتیگراد ، بنزیل آمینوپورین در سه سطح ( 0 و 25/0 و 35/0 میلی گرم در لیتر) پس از پایان دوره سرمادهی و نوع بستر سرمادهی در دو سطح ( کاغذ صافی و ماسه) بود. پس از اعمال تیمارهای مورد مطالعه ارزیابی درصد و سرعت جوانه زنی در دمای 12 درجه سانتیگراد انجام شد. نتایج شنان داد با افزایش مدت زمان سرمادهی و سطوح غلظت بنزیل آمینوپورین، جوانه زنی بذر افزایش یافت. همچینین نوع بستر سرمادهی در ماسه تاثیر معین داری بر جوانه زنی بذر دشت ( 01/0> P). از طرفی بالاترین درصد و سرعت جوانه زنی بذرها در نتیجه تیمار سرمادهی مرطوب در بستر ماسه به مدت چهار هفته مرطوب سرد هوادهی مطلوب نیاز داشته و شاید بستر ماسه به حذف و آبشویی بهتر ترکیبات بذری که احتمالا بازدارنده جوانه زنی است عمل کند.کلیدواژه ها
استراتیفیکاسیون، باریجه، بنزیل آمینو پورین، جوانه زنی، شکست خوابمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.