بررسی اثر پرایمینگ هورمونی بر بهبود کیفیت بذر هویج زراعی به منظور مقاومت به دمای پایین در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_099
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1840
نویسندگان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه لرستان
دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه لرستان
استادیار گروه باغبانی دانشگاه لرستان
مربی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه لرستان
چکیده
به منظور بررسی القا مقاومت به سرما در مرحله جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه هویج زراعی از طریق تکنیک پرایمینگ هورمونی و بررسی شاخص های مرتبط با قدرت بذر و گیاهچه، آزمایشی در آزمایشگاه مرکزی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان در سال 1389 انجام شد. آزمایش در ژرمیناتور با دمای 5 درجه سانتیگراد و درقالب طرح کانلا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. ارقام مورد استفاده ، فورتو و نانتس و هورمون های مورد استفاده جیبرلین و اسید سالیسیلیک در چهار غلظت صفر و 50 و 100 و 150 پی پی ام بودند. بذر پرایم نشده نیز به عنوان شاهد در آزمایش لحاظ شد. پرایمینگ سبب بهبود کیفیت بذر و برخی ویژگی های گیاهچه در شرایط تنش سرما شد. پرایمینگ هورمونی سرعت جوانه زنی، شاخص بنیه، طول گیاهچه و طول ریشه را بطور چشمگیری بهبود بخشید. از دو رقم آزمون شده، رقم نانتس در مقایسه با فورتو برتر بود. بهترین تیمار از نظر درصد جوانه زنی برای هر دو رقم ، جیبرلین 100 پی پی ام و بالاترین سرعت جوانه زنی هر دو رقم زمانی بدست آمد که بذرها با جیبرلین 50پی پی ام پرایم شده بودند. بیشترین طول گیلهچه و ریشه چه در رقم نانتس از تیمار اسید سالیسیلیک 50 پی پی ام و در رقم فورتو از تیمار جیبرلین 50 پی پی ام بدست آمد. پرایمینگ هورمونی ممکن است بتواند مشکل تاخیر در کشت هویج د رمناطقی که دمای هوا در ابتدای فصل پایین است را در صورت فراهم بودن سایر عوامل، برطرف نموده و از این طریق از زیان های ناشی از برداشت تاخیری جلوگیری نماید.کلیدواژه ها
اسیدسالیسیلیک، بذر، پرایمینگ، جیبرلین، فورتو، نانتسمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.