الزامات طراحی سیستم پیش بینی در حوزه لجستیک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت زنجیره تامین، دوره: 14، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_SCMJ-14-35_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ایزدی یزدان آبادی

دانشگاه جامع امام حسین (ع)

محمدرضا نوفرستی

دانشگاه جامع امام حسین (ع)

چکیده

یکی از مهم­ترین و پیچیده­ترین مراحل پشتیبانی لجستیکی در سازمان­ها به­ویژه سازمان­های نظامی و انتظامی، پیش­بینی می­باشد. نقش حیاتی این فرآیند، در انجام بهینه کارکردهای لجستیکی، ضرورت ایجاد سیستم پیش­بینی را بیش از پیش مطرح کرده است. در این خصوص، استفاده بهینه از منابع سازمان و به­کارگیری پتانسیل­های ایجاد شده در این زمینه باعت توجه جدی به مسئله پیش­بینی و برآورد صحیح و استفاده مناسب از نتایج آن در فرآیندهای تصمیم­گیری و برنامه­ریزی مورد توجه جدی قرار می­گیرد. با توجه به اهمیت موضوع، ایجاد سیستم پیش­بینی به­عنوان یکی از شاخص­ترین راه­کارهای عملی در این زمینه جهت کاهش خسارات و هزینه­های ناشی از عدم دقت در انجام فعالیت­های لجستیکی خواهد بود. در این مقاله سعی شده است که اهمیت پیش­بینی و برآورد در کارکردهای لجستیکی ارائه و همچنین الزاماتی که بایستی برای طراحی سیستم پیش­بینی رعایت شود مورد بحث و بررسی قرار گیرد. در این بررسی­ها این نتیجه حاصل شد که برای طراحی و استقرار چنین سیستمی، از جهات مدیریتی و فنی، مقدمات و الزاماتی لازم است که عدم توجه به آنها اثرات نامطلوبی در اجرای طراحی این سیستم به­جای خواهد گذاشت، همچنین برای بهبود میزان دقت پیش­بینی و برآورد بایستی کل سیستم­های اطلاعاتی لجستیک، یکپارچه شده و در قالب یک سیستم منسجم، عمل نماید.

کلیدواژه ها

سیستم, سیستم اطلاعاتی, پیش بینی, برآورد, لجستیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.