تأثیر چرای دام و عمق خاک بر روی تراکم بانک بذر خاک
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1457
نویسندگان
استادیار گروه مرتعداری، دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
مطالعه بذور زنده گیاهان در داخل خاک یک اصل مم در اکولوژی و جامعه شناسی گیاهی است زیرا بذور داخل خاک یک نقش کلیدی در حفاظت و احیا جوامع گیاهی بازی می کند. در این تحقیق تاثیر چرای دام بر روی تراکم بانک بذر خاک در یک رویشگاه بیابانی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور، یک منطقه قرق و یک منطقه چرا شده در اطراف جیرفت در سال 1389 انتخاب شد. در منطقه قرق 30 پلات 2×2 و در منطقه چرا شده با توجه به وسعت منطقه سه زیر منطقه انتخاب و در هر زیر منطقه 90 پلات مجموعا 270 پلات مستقر گردید. داده برداری از خاک بوسیله یک اگور از هر پلات از دو عمق 0-5 و 5-10 سانتی متر در منطقه قرق و چرا شده برداشت گردید. نمونه های خاک پس از تیمار سرمادهی در گلخانه کشت شدند. جهت اندازه گیری تراکم بذر تمامی پایه های جوانه زده شده شناسایی، شمارش و از سینی ها حذف می شدند. آنالیز واریانس چند متغیره برای مقایسه میانگین تراکم بانک بذر خاک در منطقه قرق و چرا شده و در دو عمق خاک استفاده شد. نتایج نشان داد که بانک بذر خاک عمدتا از گونه های یکساله و بویژه از گونه Stipa capensis بود. همچنین نتایج نشان داد که تراکم بانک بذر خاک در منطقه قرق بیشتر و از منطقه تحت چرا بود. تعداد بذور موجود در خاک در عمق پایینی به شدت کاهش می یافت. این تحقیق نشان داد که جهت احیا و بازگشت مناطق تخریب شده، نمی توان به بانک بذر تکیه نمود.کلیدواژه ها
بانک بذر خاک، بیابان، پوشش گیاهی، چرای داممقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.