بررسی حکمرانی دیجیتال بر ارتقا کیفیت و شفاف سازی فرآیندهای نظارتی توسط سازمان بازرسی کشور
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
- کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_242
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 234
نویسندگان
چکیده
نظارت بر عملکرد بخش دولتی ، چالش قابل توجه مدیران و سران کشورهاست و دستگاهها ی نظارتی را بر آن داشته که درصدد یافتن راهحل ی برای بهرهمندی از فناور یها ی نوین این حوزه برآیند. از سویی دیگر، قابلیت های فناور ی اطلاعات منجر به شکل گیری مفاهیمی مانند حکمران ی دیجیتال شده است که می تواند به عنوان گزینه ای در راستا ی شفافسازی و کاهش فساد اداری سازمانهای دولتی مطرح باشد. در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی حکمران ی دیجیتال بر ارتقا کیفیت و شفافسازی فرآیندها ی نظارتی همچون سازمان بازرس ی کشور می پردازد و ضمن مطالعه کاربردهای نظارت الکترونیک در سازمانهای دولت ی نشان می دهد که توسعه حکمرانی دیجیتال در کشورها موجب افزایش شفافیت و کاهش فساد، پولشویی و اختلاس در فعالیت ها و اقدامات دولت می گردد. حکمرانی دیجیتال استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات را برای متحول کردن دولت فرایند حکومت دار ی از طریق قابلیت دسترسی ، کارآمدی و پاسخگوتر کردن آن فراهم نموده است . بدیهی است با توجه به گسترش روزافزون و بی حدوحصر اینترنت همانند هر چیز و هر پدیده دیگر، نقش اینترنت و فناوری اطلاعات در حکمرانی الکترونیک اهمیت پیدا می کند. یکی از مزایای حکمرانی دیجیتال این است که همه افراد اعم از حقیقی و حقوقی ، سازمانها و بخش های خصوصی و دولتی می توانند از طریق اینترنت و رایانه به دور از محدودیت ها ی مکانی و زمانی به اطلاعات خدمات دولتی دسترسی پیدا کنند که درنتیجه این فرایند، رانت خواری، مفاسد اداری و هزینه ها ی دولت ، کمتر و دقت شفافیت کارها بیشتر خواهد شد.کلیدواژه ها
حکمرانی دیجیتال، نظارت الکترونیک ، فساد، سازمان بازرسی کشورمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.