بررسی اجمالی راهکارهای مبارزه با فساد اداری در کشور ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
  • کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهد پیوند

سعید روغنگران یزدی

احمد حاکمی فر

چکیده

فساد اداری معضلی سازمانی است که تا حد زیادی به نظارت و مدیریت دولت مرتبط است . فساد اداری در نتیجه تعاملات درونی و تعامل با محیط از متن سازمان ظهور کرده و عدم مبارزه و جلوگیری از این فساد باعث رکود اقتصادی و عامل ایجاد معضلاتی همچون اخاذی و رشوهگیری، کلاهبرداری و خویشاوند سالاری و اختلاس و دیگر عوامل فساد اداری خواهد شد که هرکدام از این مشکلات به تنهایی می تواند آنچنان مخرب و نابودکننده باشد که ریشه های کارایی سازمان ونهایتا اقتصاد جامعه را بخشکاند. لذا لازم است با شناسایی علل بروز فساد اداری و راهکارهای مبارزه با آن، این پدیده را ریشه کن کرده و جامعه ای سالم داشته باشیم . هدف اصلی این پژوهش ، بررسی راهکارهای مبارزه با فساد اداری و اقتصادی در کشور ایران است . روش تحقیق با توجه به هدف، کاربردی و با توجه به نحوهی گردآوری دادهها از نوع توصیفی - همبستگی است . در این تحقیق به منظور گردآوری دادهها از مطالعات کتابخانه ای و مرور مطالعات پیشین و پژوهش میدانی استفاده شده است . این پژوهش به روش اسنادی انجام گردیده است . در این روش به مرور و بررسی تحقیقات پیشین موجود و تحلیل و بررسی آنها پرداخته شده و با استناد به مقاله های پیشین به تعریفی کلی از فساد و آمار آن در ایران، ریشه یابی و راهکارهای مبارزه با آن و اقدامات اجرایی دولت تاکنون پرداخته شده است . نتایج پژوهش حاکی از آن است که سیستم های مناسب تشویق و تنبیه کارکنان، شفافسازی دارایی های مسئولین ، کاستن از حجم قوانین و سادهسازی روند اداری، استقلال قوه قضائیه همراه با نظارت بر دادرسی ها، افشای فساد، خصوصی سازی ، توسعه و حمایت از رسانه های گروهی و تقویت نهادهای نظارتی ، بر کاهش فساد اداری تاثیرگذار بوده است .

کلیدواژه ها

فساد اداری، مبارزه با فساد اداری، راهکار مبارزه با فساد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.