مدلسازی و پیش بینی صادرات خرمای ایران با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANDATE01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 963
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه کوچک زاده

عضو هینت علمی دانشگاه ولی عصر رفسنجان

چکیده

رهایی از اتکاء به صادرات شکننده و تک محصولی نفت لزوم حرکت به سوی شناخت استعدادهای صادراتی جدید و برخورداری از مزیت نسبی را تبیین می کند. خرما از جمله زمینه های مستعد برای تحقق هدف فوق به شمار می آیند. با توجه به اهمیت پیش بینی صادرات در برنامه ریزی و سیاس تگذاری و به منظور پیش بینی صادرات خرمای ایران، در این مطالعه از فرآیند ARIMA و شبکه های عصبی مصنوعی استفاده و نتایج مورد بررسی قرار گرفت. به منظور انجام بررسی ها از داد ههای گمرک جمهوری اسلامی ایران برای سا لهای 89-1354 استفاده گردید. از داد ههای دوره 85-1354 به منظور مدلسازی و از داد ههای 4 سال آخر برای بررسی قدرت پیش بینی استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد که شبکه های عصبی مبتنی بر توابع پایه شعاعی دارای عملکرد بهتری در مقایسه با شبکه های عصبی پیش خور چند لایه و مدل ARIMA بوده و قادر است میزان صادرات خرما را دقیق تر پیش بینی نماید. در انتها برای دوره 94-1390 میزان صادرات خرما پیش بینی شد.

کلیدواژه ها

صادرات خرما، مدل ARIMA، مدل شبکه های عصبی مصنوعی، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.