دولت الکترونیک و شفافسازی در عرصه عمومی در ساختار جمهوری اسلامی ایران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
- کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 157
نویسندگان
چکیده
با توسعه و بسط فناوری اطلاعات و ارتباطات، تمامی زندگی و شئونات جامعه بشری دچار تحول اساسی و بنیادین شده است . حضور دولت الکترونیک به مثابه یکی از پدیدههای دنیای ارتباطات ، مرحله دیگری از زندگی انسان را نوید می دهد. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش فناوری دولت الکترونیک در شفافسازی عرصه عمومی است . سوال اصلی پژوهش را این گونه می توان طرح کرد که فناوری دولت الکترونیک در ارتقای مشارکت عمومی و شفافیت عرصه عمومی چه تاثیری دارد؟ به نظر می رسد با استقرار دولت الکترونیک کارکردهایی ازجمله شفافیت عرصه اطلاعات، توسعه مشارکت در عرصه عمومی ، توسعه شفافیت و تسهیل نظارت مردم بر امور، تسهیل حساب پس دهی و پاسخگویی ، دموکراسی الکترونیکی ، سهولت ارائه خدمات اجتماعی به واسطه دگرگونگی فضای ارتباطات و اطلاعات را در جامعه شاهد باشیم . این نوشتار با استفاده ازنظریه حوزه عمومی هابرماس و روش تحقیق توصیفی - تحلیلی تاثیر دولت الکترونیک را بر شفافسازی حوزه عمومی موردمطالعه قرار می دهد. به رغم نظری که بر نیمه تاریکی از کارکرد دولت الکترونیک ازجمله : شکاف دیجیتالی ، سازگار نبودن شیوه کار و فراگردهای دولت الکترونیک با رویه های پیشین ونهایتا کنترل همیشگی دولت ها نسبت به جامعه تاکید دارد، یافته های این تحقیق به تغییر حوزه عمومی و شفاف سازی جریان اطلاعات به سبب قابلیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات دولت الکترونیک دلالت می کند.کلیدواژه ها
دولت الکترونیک ، اعتماد عمومی ، شفافیت ، دموکراسی الکترونیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.