بررسی تاثیر مدیریت شهری برروی ارتقاء شاخص های فرهنگی شهروندان با نقش میانجی فرهنگ سراها
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 86
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CSVG01_070
تاریخ نمایه سازی: 26 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: افزایش جمعیت شهری و عدم سرمایه گذاری و برنامه ریزی متناسب در حوزه زیرساخت های شهری خصوصا" حوزه فرهنگ شهروندان شهری باعث گردیده است که مدیریت شهری در تامین نیازهای شهروندان خصوصا" در ارتباط با مباحث فرهنگی و همچنین توجه به ابعاد اجتماع شهروندان با مشکلات زیادی مواجه گردد و موضوع فرهنگ شهروندی هم پای سایر حوزه ها توسعه پیدا نکرده اند. هدف این پژوهش شناخت میزان نقش و تاثیرگذاری هریک از ابعاد مدیریت شهری برروی ارتقاء شاخص های فرهنگی شهروندان با نقش میانجی فرهنگ سراها به عنوان بازوی مدیریت فرهنگی مدیریت شهری است.روش بررسی: این پژوهش توصیفی تحلیلی به منظور بررسی نقش مدیریت شهری در ارتقاء شاخص های فرهنگی با نقش میانجی فرهنگ سراها در میان شهروندان منطقه ۲ شهرکرج صورت گرفت. برای گردآوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای و روش های میدانی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر را جامعه آماری تحقیق شامل کلیه شهروندان منطقه ۲ شهرداری کرج که در دوره ها و برنامه های فرهنگ سراهای شرکت نموده اند تشکیل می دهد. به منظور تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش از آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار و ضریب پراکندگی و در بخش آمار استنباطی از ازمون های ناپارامتریک، معادلات ساختاری و نرم افزار SMART PLS معادلات ساختاری استفاده شد.یافته ها: نتایج به دست آمده در بخش آمار توصیفی نشان می دهد که متغیر مدیریت شهری و سه مولفه آن(فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و آموزشی) در وضعیت نیمه مطلوبی قرار دارند، متغیر فرهنگ شهروندی و متغیر فرهنگ سرا ها هم در منطقه ۲ شهر کرج در وضعیت نیمه مطلوبی قرار دارند. نتایج آمار استنباطی که در محیط نرم افزار pls صورت گرفته بیان کننده این واقعیت می باشد که متغیر مدیریت شهری با نقش میانجی فرهنگ سرا ها تاثیرگذاری معناداری بر ارتقاء شاخص های فرهنگی شهروندان منطقه ۲ شهر کرج دارد. نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش حاضر، میتوان نتیجه گرفت که متغیر مدیریت شهری و فرهنگ سراها می توانند در ارتقاء شاخص های فرهنگی شهروندان نقش موثری داشته باشند.
نویسندگان
فاطمه فاضلی پیشه
دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت امور شهری، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیک، ایرانکارشناس شهرداری کرج، کرج، ایران
نصراله فلاح تبار
دانشیار گروه جغرافیا- شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام خمینی(ره)، تهران، ایران