ارتباط بین استرس، افسردگی، خوش بینی و اینترلوکین- ۶در بیماران عروق کرونر قلب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی خود مراقبتی و سلامت در گروه های آسیب پذیر
  • کد COI اختصاصی: CSVG01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه اصلانی

دانشجوی دکترای روان شناسی سلامت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحدکرج

سعید ملیحی الذاکرینی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحدکرج

لعیا کفعمی

دکترای ایمونولوژی

مهدی موسوی

فوق تخصص قلب و عروق، هیئت علمی دانشگاه البرز

چکیده

زمینه وهدف: این مطالعه به منظور تعیین ارتباط یا عدم ارتباط استرس ادراک شده، افسردگی، خوش بینی با سطوح بالاتر نشانگرهای ایمونولوژیک در مبتلایان به بیماری کرونر قلب انجام شد. روش بررسی: روش پژوهش از نوع همبستگی و رگرسیون چند متغیره بود. جامعه آماری شامل بیماران بستری در سی سی یو ، در بیمارستان قلب شهید رجایی کرج بود(۸۹ نفر). کلیه بیماران با گرفتگی عروق کرونری بیش از ۶۰ درصد، وارد مطالعه شدند(سن ۶۵-۴۵).برای ارزیابی متغیرها از مقیاس استرس ادراک شده کوهن، مقیاس افسردگی بک، تست جهت گیری زندگی، آنژیوگرافی و کیت های ایمونولوژیک تحقیق و توسعه برای اینترلوکین-۶ استفاده شد. یافته ها و نتیجه گیری: این بررسی نشان داد که استرس، افسردگی و خوش بینی پایین، اینترلوکین-۶ بالا و انسداد کرونری را پیش بینی می کنند. سطح اینترلوکین-۶ ناشی از سطوح استرس، افسردگی و خوش بینی به عنوان واسطه ای برای بیماری عروق کرونر قلب پیشنهاد می گردد. استرس ادراک شده، افسردگی و خوش بینی پایین به طور مستقل با افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر مرتبط هستند.

کلیدواژه ها

استرس ادراک شده، افسردگی، خوش بینی، نشانگرهای ایمونولوژیک و بیماری کرونر قلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.