تحلیل ترمودینامیکی انرژی و اگزرژی و مقایسه عملکرد سیستم تبرید جذبی تک اثره و دو اثره خورشیدی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری در مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: METEC07_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر میرزائی صلحی باروج

کارشناس ارشد رشته مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

جعفر غفوری

استادیار رشته مکانیک گرایش تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

چکیده

انرژی خورشیدی یکی از بزرگترین منبع انرژی و از جمله انرژیهای پاک و در دسترس میباشد. استفاده از انرژی خورشیدی در سیکل تبرید از جمله روشهای نوین در افزایش راندمان سیکل میباشد . هدف از ارائه این تحقیق شبیه سازی پارامتری و تحلیل عملکرد یک سیکل تبرید جذبی تک اثره و دو اثره آب - لیتیم برومایدی مجهز به دریافت کننده خورشیدی از دیدگاه ترمودینامیکی و اگزرژی میباشد. نتایج مدلسازی اثر پارامترهای مختلف بر ضریب عملکرد سیستم، میزان انتقال حرارت در ژنراتور، بازده اگزرژی و تغییرات اگزرژی کل سیستم بررسی میشود. نتایج نشان میدهند که در یک دمای مشخص اواپراتور و کندانسور یک شدت تابش بهینه وجود دارد که در آن تغییرات کل اگزرژی سیستم مینیمم میباشد. در این نقطه ضریب عملکرد سیستم و بازده اگزرژی سیستم به ماکزیمم مقدار خود میرسد . در این تحقیق وقتی که دمای اواپراتور در محدودهی ۴ تا ۱۰ درجه سانتیگراد، دمای کندانسور در محدودهی ۳۳ تا ۳۹ درجه سانتیگراد ماکزیمم COP برای سیستم تک اثره در محدوده ی ۰/۷۵ تا ۰/۸۰ و برای سیستم تبرید دو اثره در محدوده ی ۱/۲۳ تا ۱/۴۴ تغییر میکند. همچنین ماکزیمم بازده اگزرژی برای سیستم تبرید تک اثره در محدودهی %۱۳ تا %۲۳/۷ و برای سیستم تبرید دو اثره در محدودهی ۱۴/۸ تا ۲۵/۳ تغییر میکند. همچنین نتایج نشان میدهد زمانی که بازده قانون اول افزایش مییابد و یا ثابت باقی میماند بازده قانون دوم ممکن است کاهش یابد.

کلیدواژه ها

انرژی، تحلیل ترمودینامیکی، مقایسه عملکرد، سیستم تبرید جذبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.