غناء در منابع تفسیری و فقهی معاصر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم دینی و حوزوی
  • کد COI اختصاصی: SEMCNF02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد امینی

طلبه سطح دو حوزه علمیه

چکیده

یکی از موضوعات مهمی که در عصر حاضر مورد ابتلاست بحث غناء طبق تعالیم اسلامی است. در این خصوص نظریات مختلفی بیان شده است که در کتابز های فقه، حدیث و تفسیر قرآن مطرح شده است. با توجه به اینکه این مسئله در عصر حاضر بسیار مورد ابتلاست، تحقیق و بررسی غناء از نظر قرآن و تبیین حکم فقهی آن ضرورت دارد. هدف از مقاله حاضر این است که با مراجعه به منابع فقهی و تفسیری، نظریات علما و فقهای معاصر در مورد غناء بیان شود. در این مقاله با روش تحلیلی توصیفی و با استفاده از منابع کتابخانه ای، از کتب فقه و تفسیر بهره گرفته و مباحث مفیدی را در مورد غناء مطرح کردیم. مباحث این مقاله در دو بخش تفسیری و فقهی بیان می گردد. نتیجه حاصل از پژوهش حاضر این است که مفسرین معاصر، شیعه و سنی در آیات مختلفی از قرآن به خصوص آیه ششم سوره لقمان حرمت غناء را مطرح کرده و در مورد آن بحث کرده اند. در منابع فقهی معاصر از جمله کتاب غناء مقام معظم رهبری، کتاب مکاسب آیت الله مکارم، کتاب مواهب آیت الله سبحانی و رساله مراجع تقلید نیز تصریح به حرمت غناء شده است.

کلیدواژه ها

غناء، لهو، تفسیر، فقهی، حرمت، قرآن کریم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.